2015-09-11 06:00

2015-09-15 15:09

Räta ut frågetecknen

TROLLDEBATT

Svar på tal. Nej, Fredric Nilsson, det har inte gått troll i NKP! Det har gått troll i debatten om upphandling av äldreboende. Den ende som ska ta på sig ansvaret för det, är socialnämndens ordförande.

Det är han som håller i ordförandeklubban. Det är han som är nämndens ansikte utåt. Det är han som ska föra dialog med kommuninnevånarna. Det gör han inte i dagsläget. Åtta debattinlägg om upphandlingen av äldreboende, har publicerats i NKP. Nämndens ordförande har svarat en gång, med något som kan betraktas som ett ickesvar.

Uteblivna svar i angelägna frågor, ökar frustrationen och höjer debattemperaturen. Det är en fullständigt naturlig företeelse. Det borde även en socialnämndsordförande, med ansvar för 40 procent av kommunens skattintäkter, inse.

Den här debatten dör inte av sig själv. Den hålls vid liv så länge svaren och förklaringarna uteblir. Nämndens ordförande vill uppenbarligen inte räta ut frågetecknen. Det innebär att han får stå ut med fortsatt högljudd kritik.

Du får tycka vad du vill om ”Skitblaskan” NKP. Med stöd av Sveriges grundlag ger chefredaktören mig rätten att anonymt uttrycka mina åsikter. Det gillar jag.

Passageraren

Det är han som håller i ordförandeklubban. Det är han som är nämndens ansikte utåt. Det är han som ska föra dialog med kommuninnevånarna. Det gör han inte i dagsläget. Åtta debattinlägg om upphandlingen av äldreboende, har publicerats i NKP. Nämndens ordförande har svarat en gång, med något som kan betraktas som ett ickesvar.

Uteblivna svar i angelägna frågor, ökar frustrationen och höjer debattemperaturen. Det är en fullständigt naturlig företeelse. Det borde även en socialnämndsordförande, med ansvar för 40 procent av kommunens skattintäkter, inse.

Den här debatten dör inte av sig själv. Den hålls vid liv så länge svaren och förklaringarna uteblir. Nämndens ordförande vill uppenbarligen inte räta ut frågetecknen. Det innebär att han får stå ut med fortsatt högljudd kritik.

Du får tycka vad du vill om ”Skitblaskan” NKP. Med stöd av Sveriges grundlag ger chefredaktören mig rätten att anonymt uttrycka mina åsikter. Det gillar jag.

Passageraren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.