2015-07-13 06:00

2015-07-13 06:00

Helt rätt satsning

Svar till Skepparn

Ostindiefararen

Det är tyvärr väldigt vanligt att det skrivs negativa och småbittra insändare när det sker aktiviteter i Kristinehamn. Man framför negativa synpunkter på innehåll, att det kostar kommunen pengar, är för hög musik, för dyrt fast det är gratis etc. Den senaste insändaren av den typen var skriven av Skepparn och publicerad i onsdagens NKP och gällde ostindiefararen Götheborg. Skeppet är en produkt och inte någon välgörenhet och ska således ha in pengar för att kunna drivas vidare, inget konstigt med det. Vill man inte ha besök tackar man nej. När det gäller skeppets ekonomi, och hur de sköter den, är deras ensak. Min ståndpunkt är att det är helt rätt satsat: en kommun som vill profilera sig som en attraktiv Vänerkommun ska ha besök av ett sådant ståtligt fartyg.

Kommunen behöver satsa för att locka hit folk samt sprida information om Kristinehamn och dess förtjänster. Om inte, är risken stor att det blir en sovstad, och en negativ utveckling för bland annat arbetstillfällen och turistbesök. Självklart finns det kommunala verksamheter som behöver utvecklas, men det förtar inte att kommunen satsar.

Hoppas att du Skepparn, hann besöka fartyget och njuta och beundra dess ståtlighet, och att du såg alla människor som kommit hit för att besöka vår fina stad.

Anders Söderlind

Det är tyvärr väldigt vanligt att det skrivs negativa och småbittra insändare när det sker aktiviteter i Kristinehamn. Man framför negativa synpunkter på innehåll, att det kostar kommunen pengar, är för hög musik, för dyrt fast det är gratis etc. Den senaste insändaren av den typen var skriven av Skepparn och publicerad i onsdagens NKP och gällde ostindiefararen Götheborg. Skeppet är en produkt och inte någon välgörenhet och ska således ha in pengar för att kunna drivas vidare, inget konstigt med det. Vill man inte ha besök tackar man nej. När det gäller skeppets ekonomi, och hur de sköter den, är deras ensak. Min ståndpunkt är att det är helt rätt satsat: en kommun som vill profilera sig som en attraktiv Vänerkommun ska ha besök av ett sådant ståtligt fartyg.

Kommunen behöver satsa för att locka hit folk samt sprida information om Kristinehamn och dess förtjänster. Om inte, är risken stor att det blir en sovstad, och en negativ utveckling för bland annat arbetstillfällen och turistbesök. Självklart finns det kommunala verksamheter som behöver utvecklas, men det förtar inte att kommunen satsar.

Hoppas att du Skepparn, hann besöka fartyget och njuta och beundra dess ståtlighet, och att du såg alla människor som kommit hit för att besöka vår fina stad.

Anders Söderlind

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.