2015-07-08 15:00

2015-07-08 15:00

Dyrt besök av ostindiefararen

TURISMSkepparn

Ostindiefararen Götheborg besöker nu fem hamnar i Vänern, från varje kommun har de lyckats få 300 000 kronor, alltså 1,5 miljoner kronor.

På detta sätt måste alla kommuninvånare vara med och betala för detta förnäma besök, trots att ostindiefararen Götheborg nästan uteslutande har gratis eller även betalande arbetskraft. Ja det stämmer, det kostar pengar för arbetstagaren att jobba ombord, och ingen lön får man.

I alla fall betalar kommunen tänker man, men nej, ostindiefararen Götheborg skall ha 120 kronor av den enskilde för att bese detta nybygge, det är ju bara en kopia, med motor, byggt som ett annat skepp.

Jag hittar inget om ostindiefararen Götheborgs ekonomi, annat än att de har företagsponsorer, men med mycket beskedliga löneutgifter, i huvudsak till en handfull nyckelpersonal, och resten med frivillig, och även betalande arbetskraft, så verkar detta vara i mesta laget.

Först får man betala skatt, som man ger bort till dessa girigbukar, därefter skall samma girigbukar ha betalt en gång till, 120 kr per person, det är lite i mesta laget. Jag undrar om det fanns kommuner som avböjde erbjudandet?

På detta sätt måste alla kommuninvånare vara med och betala för detta förnäma besök, trots att ostindiefararen Götheborg nästan uteslutande har gratis eller även betalande arbetskraft. Ja det stämmer, det kostar pengar för arbetstagaren att jobba ombord, och ingen lön får man.

I alla fall betalar kommunen tänker man, men nej, ostindiefararen Götheborg skall ha 120 kronor av den enskilde för att bese detta nybygge, det är ju bara en kopia, med motor, byggt som ett annat skepp.

Jag hittar inget om ostindiefararen Götheborgs ekonomi, annat än att de har företagsponsorer, men med mycket beskedliga löneutgifter, i huvudsak till en handfull nyckelpersonal, och resten med frivillig, och även betalande arbetskraft, så verkar detta vara i mesta laget.

Först får man betala skatt, som man ger bort till dessa girigbukar, därefter skall samma girigbukar ha betalt en gång till, 120 kr per person, det är lite i mesta laget. Jag undrar om det fanns kommuner som avböjde erbjudandet?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.