2015-06-06 10:00

2015-06-06 10:00

Filial till Strandmossen

DEPONI: Mellankvarn

Debatt. Om man tar en promenad efter älven som går utmed Mellankvarnsvägen kan man konstatera att det hela vägen från Lagmansgatan i öster och ner till dammen vid hembygdsgården verkar vara fritt fram att dumpa trädgårdsavfall och även grövre sopor.

Vid Högbergsbrons södra sida finns förutom ris från nyklippt häck både cementrester och vassa plåtbitar. Det ser ut som om en av Strandmossens filialer ligger här i det som enligt stadsplanen betecknas som parkmark. Under flera år har villaägare i området utan skamkänslor ogenerat promenerat med sina skottkärror fyllda med allehanda trädgårdsavfall och dumpat det vid älvkanten.

Har dessa villaägare ingen känsla för miljön ens i sitt eget område? Kanske är det frestande när man kan dölja det mesta av avfallet bakom all sly som under flera år fått växa till ett nästan ogenomträngligt snår och numera döljer denna vackra del av Mellankvarnsälven. Kan inte kommunens tekniska avdelning få stopp på detta ofog? Genom att röja bort en del av slyn skulle det möjligen bli svårare att fortsätta med denna skändning av naturen.

Flanören

Vid Högbergsbrons södra sida finns förutom ris från nyklippt häck både cementrester och vassa plåtbitar. Det ser ut som om en av Strandmossens filialer ligger här i det som enligt stadsplanen betecknas som parkmark. Under flera år har villaägare i området utan skamkänslor ogenerat promenerat med sina skottkärror fyllda med allehanda trädgårdsavfall och dumpat det vid älvkanten.

Har dessa villaägare ingen känsla för miljön ens i sitt eget område? Kanske är det frestande när man kan dölja det mesta av avfallet bakom all sly som under flera år fått växa till ett nästan ogenomträngligt snår och numera döljer denna vackra del av Mellankvarnsälven. Kan inte kommunens tekniska avdelning få stopp på detta ofog? Genom att röja bort en del av slyn skulle det möjligen bli svårare att fortsätta med denna skändning av naturen.

Flanören

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.