2015-06-04 08:00

2015-06-04 08:00

Melodifestival i Kristinehamn

FÖRSLAG ÖLME, VISIONÄR: Tänk stort

En idé. Knappt har musiken från Wien släppt sitt järngrepp om våra öron och ögon förrän Stockholm och Göteborg börjar käbbla om vem av dem som skall stå värd för nästa års spektakel. Malmö drar sig (vis av skadan?) ur pajkastningen.

Allt detta är Måns fel, tänker jag. Hade han bara sjungit någon enstaka ton falskt eller snubblat bara lite i sina ”moves” så skulle vi ju slippa hela cirkusen och låta Putin sopa ihop skräpet istället.

Dock vill jag inte gnälla likt en gubbe med keps utan hellre komma med ett seriöst och genomtänkt förslag, en kompromiss! Dessa har fördelen att alla vinner och inga förlorar. ”Vinna-vinna” säger man nuförtiden. Detta är mitt förslag:

Lägg 2016 års Eurovisionsschlagertävling i Kristinehamn! Det ligger med endast någon mils skillnad exakt mitt emellan de kivande storstäderna, kan en kompromiss bli bättre än så?

Vi kristinehamnare har en vacker skärgård att visa upp. Sångnumren behöver inga fläkt- eller ljuseffekter om de framförs på vår ägandes mobila scen vid Picasso-udden. I händelse av regn finns KCC med scen och publikutrymme. Konferenslokalerna kan lätt fungera som loger åt stjärnorna. Tycker vän av ordning att detta är otillräckligt så kan, i nödfall vår nya arena vid Sannabadet gå lika bra.

Fyrverkerier ska vi självklart ha! Dessa kan avfyras av vår Brandmästare från toppen av Lantmännens silo eller alternativt från vårt värmeverks skorsten.

Logi för alla medverkande kan ordnas på vår nya fina camping på promenadavstånd från Picassoudden. Där finns både stugor och rent luxuösa sviter i Presteruds Herrgård, en byggnad som tål att visas upp för Den Stora Finare Världen!

Vi har utöver detta ett fungerande Stadshotell och jag tänker mig också att ärevördiga Hotell Svea på Tullportsgatan kunde återuppstå för en natt med den lugna och pastorala miljö som fanns där.

Självklart sköter KLTV om hela utsändningen med suverän rättighet och fördelen med detta är att vi slipper allt tjafs om sponsring, produktplacering och liknande. För allt detta tar vi självklart unisont på vår kommunalskattesedel, eller hur?

För matserveringar och liknande finns ju utöver alla våra näringsställen även L.W. Ledin med sin korvvagn, detta borde vara ett uppskattat inslag i alla de gatubilder som kommunen samtidigt naturligtvis skall passa på att marknadsföra sig med!

Så mitt förslag till kommunledningen: THINK BIG! Skicka in vår ansökan redan idag. Alla era kommuninvånare står enade som en man bakom en sådan ansökan. Hur ofta händer det?

PS: L.W. Ledin betyder Lars Walfrid men det visste ni väl redan?

Ove af Jochnick

Allt detta är Måns fel, tänker jag. Hade han bara sjungit någon enstaka ton falskt eller snubblat bara lite i sina ”moves” så skulle vi ju slippa hela cirkusen och låta Putin sopa ihop skräpet istället.

Dock vill jag inte gnälla likt en gubbe med keps utan hellre komma med ett seriöst och genomtänkt förslag, en kompromiss! Dessa har fördelen att alla vinner och inga förlorar. ”Vinna-vinna” säger man nuförtiden. Detta är mitt förslag:

Lägg 2016 års Eurovisionsschlagertävling i Kristinehamn! Det ligger med endast någon mils skillnad exakt mitt emellan de kivande storstäderna, kan en kompromiss bli bättre än så?

Vi kristinehamnare har en vacker skärgård att visa upp. Sångnumren behöver inga fläkt- eller ljuseffekter om de framförs på vår ägandes mobila scen vid Picasso-udden. I händelse av regn finns KCC med scen och publikutrymme. Konferenslokalerna kan lätt fungera som loger åt stjärnorna. Tycker vän av ordning att detta är otillräckligt så kan, i nödfall vår nya arena vid Sannabadet gå lika bra.

Fyrverkerier ska vi självklart ha! Dessa kan avfyras av vår Brandmästare från toppen av Lantmännens silo eller alternativt från vårt värmeverks skorsten.

Logi för alla medverkande kan ordnas på vår nya fina camping på promenadavstånd från Picassoudden. Där finns både stugor och rent luxuösa sviter i Presteruds Herrgård, en byggnad som tål att visas upp för Den Stora Finare Världen!

Vi har utöver detta ett fungerande Stadshotell och jag tänker mig också att ärevördiga Hotell Svea på Tullportsgatan kunde återuppstå för en natt med den lugna och pastorala miljö som fanns där.

Självklart sköter KLTV om hela utsändningen med suverän rättighet och fördelen med detta är att vi slipper allt tjafs om sponsring, produktplacering och liknande. För allt detta tar vi självklart unisont på vår kommunalskattesedel, eller hur?

För matserveringar och liknande finns ju utöver alla våra näringsställen även L.W. Ledin med sin korvvagn, detta borde vara ett uppskattat inslag i alla de gatubilder som kommunen samtidigt naturligtvis skall passa på att marknadsföra sig med!

Så mitt förslag till kommunledningen: THINK BIG! Skicka in vår ansökan redan idag. Alla era kommuninvånare står enade som en man bakom en sådan ansökan. Hur ofta händer det?

PS: L.W. Ledin betyder Lars Walfrid men det visste ni väl redan?

Ove af Jochnick

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.