2015-06-03 18:00

2015-06-03 18:00

Långflon vad är det?

BUSSAR: Värmlandstrafik

Ute och cyklar. Vi är tre pensionärer som genomfört en 34-mila cykling i Värmland. Vi tänkte börja i Långflon längst upp i norr och åka buss med cyklarna som bagage dit upp.

Jag ringde Värmlandstrafik tidigare i år och fick beskedet att det bara gick att ha med cyklar till Värnäs därför att sedan var det anropsstyrd trafik med bussar utan bagageutrymme. Från Värnäs till Långflon är det 98 km. Vi fick planera om rutten vilket innebar start i Värnäs och cykling via Nyskoga och Bograngen till Höljes och sedan söderut till Kristinehamn.

I måndags löste vi biljetter med buss 600 till Värnäs. Döm om vår förvåning när vi går av i Värnäs och chauffören säger: ”Ska ni inte åka med längre, jag kör till Långflon, men nu heter den här bussen 211 istället för 600, men det är samma buss!”. Vi åkte med en mil norrut men sedan cyklade vi den beskrivna vägen via Nyskoga.

När man läser tidtabellen för Värmlandstrafiks bussar i norra Värmland står det ”600 Karlstad-Hagfors-Ekshärad-Värnäs-(Långflon)” i rubriken men ingenstans inuti tabellen nämns Långflon och tydligen var det också okänt för personalen på trafikupplysningen hur man tar sig till Långflon.

Det som saknas i den tabellen är en hänvisning till tabell 211. Jag ringde trafikupplysningen igår och framförde det men den kvinnliga trafikplaneraren var mycket tveksam till mitt förslag. Hur ska en vanlig cyklist kunna läsa ut hur man tar sig till Långflon när inte ens personalen på trafikupplysningen klarar av det?

Ett ytterligare problem är att man ska införa låga bussar utan bagageutrymmen inom en snar framtid och då kan man inte ens få med cykeln till Värnäs!

Nils

Jag ringde Värmlandstrafik tidigare i år och fick beskedet att det bara gick att ha med cyklar till Värnäs därför att sedan var det anropsstyrd trafik med bussar utan bagageutrymme. Från Värnäs till Långflon är det 98 km. Vi fick planera om rutten vilket innebar start i Värnäs och cykling via Nyskoga och Bograngen till Höljes och sedan söderut till Kristinehamn.

I måndags löste vi biljetter med buss 600 till Värnäs. Döm om vår förvåning när vi går av i Värnäs och chauffören säger: ”Ska ni inte åka med längre, jag kör till Långflon, men nu heter den här bussen 211 istället för 600, men det är samma buss!”. Vi åkte med en mil norrut men sedan cyklade vi den beskrivna vägen via Nyskoga.

När man läser tidtabellen för Värmlandstrafiks bussar i norra Värmland står det ”600 Karlstad-Hagfors-Ekshärad-Värnäs-(Långflon)” i rubriken men ingenstans inuti tabellen nämns Långflon och tydligen var det också okänt för personalen på trafikupplysningen hur man tar sig till Långflon.

Det som saknas i den tabellen är en hänvisning till tabell 211. Jag ringde trafikupplysningen igår och framförde det men den kvinnliga trafikplaneraren var mycket tveksam till mitt förslag. Hur ska en vanlig cyklist kunna läsa ut hur man tar sig till Långflon när inte ens personalen på trafikupplysningen klarar av det?

Ett ytterligare problem är att man ska införa låga bussar utan bagageutrymmen inom en snar framtid och då kan man inte ens få med cykeln till Värnäs!

Nils

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.