2015-04-09 11:37

2015-04-09 11:37

Skaffa fler ovänner

TÄNKVÄRT

Första april fick vi höra vilka länder som avrättar flest människor. Det var ju Kina som ledde med hästlängder där. Kina är också ett land som nyss haft besök av vår statsminister.

Undrar just om han tog upp den frågan då? Knappast skulle jag tro eftersom Kina är en sådan stor handelspartner till Sverige. Ett annat land som räknades upp bland de som avrättar mest var diktaturen Iran.

Det land som socialdemokraternas husgud Olof Palme sade att ”de bygger med pedantisk noggrannhet upp sina demokratiska institutioner”! Båda dessa stater tycker jag nog att utrikesministern kan uttala sig om så att vi får några fler ovänner i världen.


Observer i östra Värmland

Första april fick vi höra vilka länder som avrättar flest människor. Det var ju Kina som ledde med hästlängder där. Kina är också ett land som nyss haft besök av vår statsminister.

Undrar just om han tog upp den frågan då? Knappast skulle jag tro eftersom Kina är en sådan stor handelspartner till Sverige. Ett annat land som räknades upp bland de som avrättar mest var diktaturen Iran.

Det land som socialdemokraternas husgud Olof Palme sade att ”de bygger med pedantisk noggrannhet upp sina demokratiska institutioner”! Båda dessa stater tycker jag nog att utrikesministern kan uttala sig om så att vi får några fler ovänner i världen.


Observer i östra Värmland

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.