2015-04-09 11:46

2015-04-09 11:46

Majoritet utan argument

SKOLAN: "Framtidssatsning"

I måndagens NKP, tillika 1 april, argumenterar majoriteten under rubriken ”En framtidssatsning” om varför man vill satsa 125 miljoner kronor på en ny skolbyggnad. Argumenten är vid en närmare granskning väldigt tunna. Som exempel har majoriteten tydligen uppfunnit en ny sorts magiska pengar man kallar ”investeringar”. Dessa magiska pengar ska inte påverka kommunens övriga ekonomi.

Detta är naturligtvis struntprat, pengar till investeringar kommer från lån. Lån ska tillsammans med räntor betalas och det sker med skattemedel, likväl som driften av kommunens verksamheter betalas med skattepengar. Alltså samma typ av pengar man INTE har råd att använda för att hålla Presterudsskolan i fräscht skick, uppenbarligen. Man får dock enligt min erfarenhet en hel del färg och gipsskivor för 125 miljoner kronor..

Vidare pratar man fina ord om likvärdig utbildning oavsett kön, ursprung etc. Varför man anser sig tvungna att bygga en ny skolbyggnad för 125 miljoner kronor för att åstadkomma detta, vilket redan borde vara självklarheter för skolans verksamheter, framgår dock inte.

I ovanstående stil mal majoriteten på med ord utan substans. Det dunkelt tänkta är det dunkelt sagda sägs det ju, och det skrämmer mig faktiskt att den styrande majoriteten på så svaga grunder är beredda att för 125 miljoner kronor slakta en kulturmiljö och bygga en ny skola man inte kan argumentera för varför man vill ha!


Förundrad

I måndagens NKP, tillika 1 april, argumenterar majoriteten under rubriken ”En framtidssatsning” om varför man vill satsa 125 miljoner kronor på en ny skolbyggnad. Argumenten är vid en närmare granskning väldigt tunna. Som exempel har majoriteten tydligen uppfunnit en ny sorts magiska pengar man kallar ”investeringar”. Dessa magiska pengar ska inte påverka kommunens övriga ekonomi.

Detta är naturligtvis struntprat, pengar till investeringar kommer från lån. Lån ska tillsammans med räntor betalas och det sker med skattemedel, likväl som driften av kommunens verksamheter betalas med skattepengar. Alltså samma typ av pengar man INTE har råd att använda för att hålla Presterudsskolan i fräscht skick, uppenbarligen. Man får dock enligt min erfarenhet en hel del färg och gipsskivor för 125 miljoner kronor..

Vidare pratar man fina ord om likvärdig utbildning oavsett kön, ursprung etc. Varför man anser sig tvungna att bygga en ny skolbyggnad för 125 miljoner kronor för att åstadkomma detta, vilket redan borde vara självklarheter för skolans verksamheter, framgår dock inte.

I ovanstående stil mal majoriteten på med ord utan substans. Det dunkelt tänkta är det dunkelt sagda sägs det ju, och det skrämmer mig faktiskt att den styrande majoriteten på så svaga grunder är beredda att för 125 miljoner kronor slakta en kulturmiljö och bygga en ny skola man inte kan argumentera för varför man vill ha!


Förundrad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.