2015-03-30 10:32

2015-03-30 10:32

Varför får de men inte jag?

FRÅGOR: I all välmening

Jag önskar ställa ett par frågor, i all välmening. Frågan ställs väl till alla, men kanske främst till styrande i kommunen.

Hur kommer det sig att de som kallas A-lagare inte får sitta på en parkbänk vid älven eller i centrum, trots att de inte gjort något väsen av sig, när en annan person (inhemsk som EU-migrant) får stå och sitta utanför varenda butik i hela stan och köra fram en mugg i bröstet på folk?

Och hur kommer det sig att det är ok att EU-migranter slår läger i skogsbryn och på parkeringar i veckor och månader, men jag får inte stå med min husbil på en parkering om det inte är för att jag är så trött att jag annars kör av vägen (men gud nåde om jag ställer ut en stol under kvällen)?

Det här handlar inte om huruvida det är synd om dessa EU-migranter eller inte. Det är säkert så att de flesta hellre skulle vilja klara sig hemma i sina egna länder. Och jag likställer inte en persons behov av någonstans att bo med att semester-campa. Men det blir en sanitär olägenhet runt dessa läger som definitivt inte tolereras i vanliga fall.

Det här handlar snarare om att lagar och regler inte verkar gälla alla. Som det är nu så skapar det irritation och osämja och till slut så kommer det leda till något mycket värre. Jag vill att vi ska hjälpa och stötta de i vårt samhälle som behöver det oavsett ursprung, men vi måste väl ändå ha samma skyldigheter som rättigheter?

Jag skulle önska att det gick att prata om sådana här saker utan att några börjar gapa om ”Rasister!” och andra sidan svarar ”Ut med packet!”.

Veronica

Hur kommer det sig att de som kallas A-lagare inte får sitta på en parkbänk vid älven eller i centrum, trots att de inte gjort något väsen av sig, när en annan person (inhemsk som EU-migrant) får stå och sitta utanför varenda butik i hela stan och köra fram en mugg i bröstet på folk?

Och hur kommer det sig att det är ok att EU-migranter slår läger i skogsbryn och på parkeringar i veckor och månader, men jag får inte stå med min husbil på en parkering om det inte är för att jag är så trött att jag annars kör av vägen (men gud nåde om jag ställer ut en stol under kvällen)?

Det här handlar inte om huruvida det är synd om dessa EU-migranter eller inte. Det är säkert så att de flesta hellre skulle vilja klara sig hemma i sina egna länder. Och jag likställer inte en persons behov av någonstans att bo med att semester-campa. Men det blir en sanitär olägenhet runt dessa läger som definitivt inte tolereras i vanliga fall.

Det här handlar snarare om att lagar och regler inte verkar gälla alla. Som det är nu så skapar det irritation och osämja och till slut så kommer det leda till något mycket värre. Jag vill att vi ska hjälpa och stötta de i vårt samhälle som behöver det oavsett ursprung, men vi måste väl ändå ha samma skyldigheter som rättigheter?

Jag skulle önska att det gick att prata om sådana här saker utan att några börjar gapa om ”Rasister!” och andra sidan svarar ”Ut med packet!”.

Veronica

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.