2015-03-26 15:25

2015-03-26 15:25

Även för politiker

FRI DEBATT CHEFREDAKTÖR Lars Blomkvist

Nej det håller inte Lars Blomkvist.

Tror nog de flesta har gjort samma koppling som jag när det gäller den ledare du skrev i måndags och där du inledde med att förklara våra grundlagar och beskrev några händelser i kommunen för några år sedan där någon hade efterforskat uppgifter som personalen gett till NKP. Du skriver sedan att jag trampat i samma klaver. Kan inte misstolkas! Var finns pressetiken?

D.v.s. att anklaga någon för att bryta mot våra grundlagar och när det inte finns belägg för det. Här finns det tydliga pressetiska regler Måste säga att jag blir både ledsen och besviken på det du påstår.

Det är väl självklart att en politiker ska kunna diskutera viktiga samhällsfrågor som berör invånarna. Om det sedan sker på möten, på insändarsidor eller i sociala medier spelar ingen roll. Har du Lars Blomkvist någon annan uppfattning?

Du rycker loss enskilda citat utan att förklara sammanhanget. Min kommentar till läraren handlade om att läraren påstod att många lärare kan bli arbetslösa när den nya skolan är byggd. Dessutom andra påståenden som inte stämmer. Självklart reagerar jag på det. Skulle ha gjort samma sak om det varit en insändare i NKP med samma påståenden eller om jag deltagit på ett möte där jag hört samma sak. Fel av mig Lars B?

Nej Lars B, oavsett vad du tycker kommer jag och andra politiker att fortsätta att diskutera politik med invånarna i olika forum. Handlar ex v om dina insändarsidor där du flera gånger uppmanat mig att svara på insändare. Utgår från att du vill att jag fortsätter med det oavsett om det är arga tanten eller någon annan.

Återigen Lars Blomkvist så skulle det vara en betydligt sämre situation om vi politiker gömde oss i elfenbenstorn och aldrig deltog i öppna diskussioner med invånarna

Tror inte att det är något du eller någon annan vill.

Bjarne Olsson

Kommunstyrelsens ordförande (S)

Svar direkt

Bjarne Olsson, vi har nog ingen delad mening om yttrandefrihet och öppenhet.

Det som skiljer dig och mig åt är att du vill granska dina anställda och jag granskar makthavare.

Du, som makthavare, uttrycker dig på Facebook så att en del av dina anställda känner obehag och inte vågar yttra sig. Med tanke på vad som tidigare hänt i kommunen är det en skyldighet att påtala ditt beteende. Alla är vi betjänta av öppenhet och fri debatt. Det gäller även dina anställda.

Tror nog de flesta har gjort samma koppling som jag när det gäller den ledare du skrev i måndags och där du inledde med att förklara våra grundlagar och beskrev några händelser i kommunen för några år sedan där någon hade efterforskat uppgifter som personalen gett till NKP. Du skriver sedan att jag trampat i samma klaver. Kan inte misstolkas! Var finns pressetiken?

D.v.s. att anklaga någon för att bryta mot våra grundlagar och när det inte finns belägg för det. Här finns det tydliga pressetiska regler Måste säga att jag blir både ledsen och besviken på det du påstår.

Det är väl självklart att en politiker ska kunna diskutera viktiga samhällsfrågor som berör invånarna. Om det sedan sker på möten, på insändarsidor eller i sociala medier spelar ingen roll. Har du Lars Blomkvist någon annan uppfattning?

Du rycker loss enskilda citat utan att förklara sammanhanget. Min kommentar till läraren handlade om att läraren påstod att många lärare kan bli arbetslösa när den nya skolan är byggd. Dessutom andra påståenden som inte stämmer. Självklart reagerar jag på det. Skulle ha gjort samma sak om det varit en insändare i NKP med samma påståenden eller om jag deltagit på ett möte där jag hört samma sak. Fel av mig Lars B?

Nej Lars B, oavsett vad du tycker kommer jag och andra politiker att fortsätta att diskutera politik med invånarna i olika forum. Handlar ex v om dina insändarsidor där du flera gånger uppmanat mig att svara på insändare. Utgår från att du vill att jag fortsätter med det oavsett om det är arga tanten eller någon annan.

Återigen Lars Blomkvist så skulle det vara en betydligt sämre situation om vi politiker gömde oss i elfenbenstorn och aldrig deltog i öppna diskussioner med invånarna

Tror inte att det är något du eller någon annan vill.

Bjarne Olsson

Kommunstyrelsens ordförande (S)

Svar direkt

Bjarne Olsson, vi har nog ingen delad mening om yttrandefrihet och öppenhet.

Det som skiljer dig och mig åt är att du vill granska dina anställda och jag granskar makthavare.

Du, som makthavare, uttrycker dig på Facebook så att en del av dina anställda känner obehag och inte vågar yttra sig. Med tanke på vad som tidigare hänt i kommunen är det en skyldighet att påtala ditt beteende. Alla är vi betjänta av öppenhet och fri debatt. Det gäller även dina anställda.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.