2015-01-12 06:00

2015-01-20 22:40

Värmen fungerar perfekt

SVAR PÅ TAL EN GLAD OCH NÖJD BOENDE I KRISTINEHAMNSHUS NR 9: Vi har fått information

Förvånat läser jag i min e-tidning hur en av mina namnlösa grannar ondgör sig över bostadsrättsföreningens styrelse och dess åtgärder.

Vi fick i god tid under hösten information om termostatbytet och vilka åtgärder vi som boende behövde göra för att bytet skulle flyta så smärtfritt som möjligt. Bland annat att se till att gardiner och soffor inte hindrade hantverkarnas arbete när de bytte ut termostaterna.

Hur man sedan väljer att möblera efter bytet har inte styrelsen haft några synpunkter på vad jag vet. Den lappen har i så fall missat mitt brevinkast. Målet med termostatbytet var enligt beslut att samtliga lägenheter skulle ha minst 21,5 grader.

Tidigare hade säkert några lite varmare och några lite kallare av olika orsaker. Vissa kanske tycker det är kallt med 21,5, men beslutet går säkert att ändra om tillräckligt många tycker annat. Senare under vintern kom ny information att de som ansåg sig ha kallt skulle anmäla till styrelsen så att det kunde åtgärdas vid den slutliga kontrollen och justeringen.

För mig synes beslutad åtgärd och information vara bevis på en kompetent och ansvarstagande styrelse som inte behöver ångra något. I temperaturomslaget under julen från +7 till -17 följde jag spänt temperaturen inne för att kontrollera termostaternas effekt. De fungerade perfekt. Hur föreningens ekonomi skulle påverkas negativt med några grader kallare lägenheter förstår jag inte. Om bränsletillägget påverkas av åtgärden återstår att se.

Förvånat läser jag i min e-tidning hur en av mina namnlösa grannar ondgör sig över bostadsrättsföreningens styrelse och dess åtgärder.

Vi fick i god tid under hösten information om termostatbytet och vilka åtgärder vi som boende behövde göra för att bytet skulle flyta så smärtfritt som möjligt. Bland annat att se till att gardiner och soffor inte hindrade hantverkarnas arbete när de bytte ut termostaterna.

Hur man sedan väljer att möblera efter bytet har inte styrelsen haft några synpunkter på vad jag vet. Den lappen har i så fall missat mitt brevinkast. Målet med termostatbytet var enligt beslut att samtliga lägenheter skulle ha minst 21,5 grader.

Tidigare hade säkert några lite varmare och några lite kallare av olika orsaker. Vissa kanske tycker det är kallt med 21,5, men beslutet går säkert att ändra om tillräckligt många tycker annat. Senare under vintern kom ny information att de som ansåg sig ha kallt skulle anmäla till styrelsen så att det kunde åtgärdas vid den slutliga kontrollen och justeringen.

För mig synes beslutad åtgärd och information vara bevis på en kompetent och ansvarstagande styrelse som inte behöver ångra något. I temperaturomslaget under julen från +7 till -17 följde jag spänt temperaturen inne för att kontrollera termostaternas effekt. De fungerade perfekt. Hur föreningens ekonomi skulle påverkas negativt med några grader kallare lägenheter förstår jag inte. Om bränsletillägget påverkas av åtgärden återstår att se.

  • Stefan Sandberg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.