2018-09-11 14:00

2018-09-11 14:00

Återträff

NORRGÅRDEN: 30-tal elever från Flickskolan samlades

Ett 30-tal tidigare elever vid Flickskolan i Kristinehamn träffades under lördagen på Norrgården för en trevlig samvaro.

Jill Ericson berättade om Flickskolans intressanta historia. Detta ledde till livliga diskussioner om flickskolans sorgliga öde som skolform och som byggnadsverk. Kerstin Stenberg, som tog sin examen 1950, talade bland annat om banvaktsstugan, som författaren och tidigare flickskoleeleven Mona Kallin hyr av Kristinehamns kommun. Kerstin Stenberg läste olika avsnitt ur Mona Kallins böcker, vilket uppskattades till fullo.

Jill Ericson berättade om Flickskolans intressanta historia. Detta ledde till livliga diskussioner om flickskolans sorgliga öde som skolform och som byggnadsverk. Kerstin Stenberg, som tog sin examen 1950, talade bland annat om banvaktsstugan, som författaren och tidigare flickskoleeleven Mona Kallin hyr av Kristinehamns kommun. Kerstin Stenberg läste olika avsnitt ur Mona Kallins böcker, vilket uppskattades till fullo.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.