2018-03-09 14:47

2018-03-09 14:47

En hälsning från ett varmt Thailand

HÅKAN MOBERG

Ja, det ar varmt. På eftermiddagen blir det drygt 35 grader. Knäcker man ett ägg på biltaket steks det omedelbart.

Skolan är stängd nu i 2 månader, sommarlov. Vi startar i maj igen. Det fungerar bra i skolan. Man arbetar mycket med självstudier via internet. Alla elever måste ha tillgång till bl a google och wikipedia.

Den nye kungen är ännu ej krönt. Vet inte varför. Man väntar nog på att det skall infalla en bra dag enligt folktro och buddhismen.

Nu är det högsäsong för tempelfester. En tempelfest i Thailand påminner inte om något annat. Mycket speciellt. Till exempel här i byn samlas man dagarna före och städar templet och området runt.

Festen pågar i två dagar. Första dagen äter, sjunger och dansar man. Samt intar en icke oväsentlig mängd alkohol. Hela byn dåsar på gatorna fram till templet med borgmästaren i spetsen. Riksvägen patrulleras av polis då dansen pågar även där. Jag skulle vilja se kommunstyrelsen i Kristinehamn dansa Kungsgatan och Nya Kyrkogatan upp till kyrkan för att där mötas av herden. Kanske ett bra satt att få ner medelåldern vid högmässor.

Vindruvorna växer och så även gräset eftersom man måste vattna regelbundet. Att ha en vindruvsodling är inte lätt. Man måste till exempel klippa bort en del druvor så att klasen inte blir för tät. Blir det för tätt spricker en del druvor och måste kasseras. Vattna regelbundet, godning var 15:e dag och besprutning mot ohyra varje vecka. Nu har jag gått över till organisk besprutning och gödning. Fungerar bra.

Funderar på att odla kiwi. Visste ni att kiwi växer som vindruvor? Ska bli spännande att prova.

Jag önskar alla en skön vår, njut och må bra.

Ja, det ar varmt. På eftermiddagen blir det drygt 35 grader. Knäcker man ett ägg på biltaket steks det omedelbart.

Skolan är stängd nu i 2 månader, sommarlov. Vi startar i maj igen. Det fungerar bra i skolan. Man arbetar mycket med självstudier via internet. Alla elever måste ha tillgång till bl a google och wikipedia.

Den nye kungen är ännu ej krönt. Vet inte varför. Man väntar nog på att det skall infalla en bra dag enligt folktro och buddhismen.

Nu är det högsäsong för tempelfester. En tempelfest i Thailand påminner inte om något annat. Mycket speciellt. Till exempel här i byn samlas man dagarna före och städar templet och området runt.

Festen pågar i två dagar. Första dagen äter, sjunger och dansar man. Samt intar en icke oväsentlig mängd alkohol. Hela byn dåsar på gatorna fram till templet med borgmästaren i spetsen. Riksvägen patrulleras av polis då dansen pågar även där. Jag skulle vilja se kommunstyrelsen i Kristinehamn dansa Kungsgatan och Nya Kyrkogatan upp till kyrkan för att där mötas av herden. Kanske ett bra satt att få ner medelåldern vid högmässor.

Vindruvorna växer och så även gräset eftersom man måste vattna regelbundet. Att ha en vindruvsodling är inte lätt. Man måste till exempel klippa bort en del druvor så att klasen inte blir för tät. Blir det för tätt spricker en del druvor och måste kasseras. Vattna regelbundet, godning var 15:e dag och besprutning mot ohyra varje vecka. Nu har jag gått över till organisk besprutning och gödning. Fungerar bra.

Funderar på att odla kiwi. Visste ni att kiwi växer som vindruvor? Ska bli spännande att prova.

Jag önskar alla en skön vår, njut och må bra.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.