2017-09-05 15:30

2017-09-05 15:30

Kanadensare gästar biblioteket

FÖRELÄSNING: Berättar om karriär och livet som transperson

På fredag kväll bjuder föreningarna Do it! och Berättelsesällskapet in till föreläsning i hörsalen på biblioteket. Kvällens föreläsare är kanadensiska Sophie Labelle som ska berätta om sin karriär som serietecknare och sitt liv som transperson.

Sophie Labelle från Kanada är både serietecknare och barnboksförfattare. En av hennes mer kända serier är webbaserade Assigned Male som handlar om ett gäng transpersoner i tonåren. Sophie Labelle är själv transperson, något som kommer ligga i fokus under fredagens föreläsning. Då kommer hon att dela med sig av sina egna erfarenheter om att vara transkonstnär, aktivist och om hur det är att växa upp i ett litet samhälle och bryta normerna.

Föreläsningen är på engelska och ges i samband med Värmland Pride som pågår till och med lördag.

Sophie Labelle från Kanada är både serietecknare och barnboksförfattare. En av hennes mer kända serier är webbaserade Assigned Male som handlar om ett gäng transpersoner i tonåren. Sophie Labelle är själv transperson, något som kommer ligga i fokus under fredagens föreläsning. Då kommer hon att dela med sig av sina egna erfarenheter om att vara transkonstnär, aktivist och om hur det är att växa upp i ett litet samhälle och bryta normerna.

Föreläsningen är på engelska och ges i samband med Värmland Pride som pågår till och med lördag.

  • Frida Johansson