2016-07-12 16:48

2016-07-12 17:00

Se en livräddning

GÄSTHAMNEN: Sjöräddningens dag uppmärksammas

På lördag uppmärksammas Sjöräddningens dag i gästhamnen.
– Vi kommer ha öppen båt med visning av räddningsbåten Victoria, säger Sjöräddningssällskapets stationsansvarige Lars Johansson.

Under eftermiddagen kommer besökarna förutom att gå ombord på räddningsbåten även att få möjlighet till en åktur.

Det blir också en livräddningsuppvisning med rescuerunnern Gustav.

– Vi visar hur man plockar upp en nödställd ur vattnet, berättar Lars Johansson.

Dagen är ett tillfälle att få visa upp verksamheten som bygger på frivilligkrafter. Sjöräddningssällskapet har funnits i Kristinehamn sedan 1977 under årets sommarsäsong är det 34 frivilliga sjöräddare som är beredda att rycka ut vid larm om någon nödställd.

Under eftermiddagen kommer besökarna förutom att gå ombord på räddningsbåten även att få möjlighet till en åktur.

Det blir också en livräddningsuppvisning med rescuerunnern Gustav.

– Vi visar hur man plockar upp en nödställd ur vattnet, berättar Lars Johansson.

Dagen är ett tillfälle att få visa upp verksamheten som bygger på frivilligkrafter. Sjöräddningssällskapet har funnits i Kristinehamn sedan 1977 under årets sommarsäsong är det 34 frivilliga sjöräddare som är beredda att rycka ut vid larm om någon nödställd.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.