2015-02-26 16:11

2015-02-26 16:11

Våren är här

VÄDER: Februari har varit en mild månad

Sedan i måndags är det officiellt vår i Kristinehamn. Då hade medeltemperaturen varit över noll grader i sju dygn i följd.

Allt fler vårtecken börjar dyka upp. Första storskraken har setts i Varnan, andra vårfåglar har gjort sig synliga och snödropparna blommar i flera rabatter. Vissa som drabbas av pollenallergi kan redan känna av besvären och många känner sig frestade att byta ut vinterjackan mot vårens mode.

Det är inte så konstigt att vårtecknen syns för meteorologiskt sett är våren här redan.

Februari har varit mild eller mycket mild i hela Sverige och därmed är det redan vår på många håll i landet. Riktigt hela Värmland omfattas inte, men väl Kristinehamnstrakten. I östra delen av landet är det vår långt upp mot Gävleområdet.

15 februari

Som tidigast kan det bli vår den 15 februari, enligt de definitioner som SMHI satt upp.

Många väderstationer i Götalands kusttrakter har haft dygnsmedeltemperaturer över noll grader ända sedan den 6 februari, men det är alltså för tidigt för att få kallas vår.

Det ovanliga, men inte helt unika, är att det på en del håll i landet inte varit någon meteorologisk vinter alls. Hösten övergick helt enkelt i vår den 15 februari. Det gäller till exempel i Falsterbo där detta senast inträffade 2008.

I Kristinehamn var vårens ankomst ungefär lika tidig förra året som den är i år.

Allt fler vårtecken börjar dyka upp. Första storskraken har setts i Varnan, andra vårfåglar har gjort sig synliga och snödropparna blommar i flera rabatter. Vissa som drabbas av pollenallergi kan redan känna av besvären och många känner sig frestade att byta ut vinterjackan mot vårens mode.

Det är inte så konstigt att vårtecknen syns för meteorologiskt sett är våren här redan.

Februari har varit mild eller mycket mild i hela Sverige och därmed är det redan vår på många håll i landet. Riktigt hela Värmland omfattas inte, men väl Kristinehamnstrakten. I östra delen av landet är det vår långt upp mot Gävleområdet.

15 februari

Som tidigast kan det bli vår den 15 februari, enligt de definitioner som SMHI satt upp.

Många väderstationer i Götalands kusttrakter har haft dygnsmedeltemperaturer över noll grader ända sedan den 6 februari, men det är alltså för tidigt för att få kallas vår.

Det ovanliga, men inte helt unika, är att det på en del håll i landet inte varit någon meteorologisk vinter alls. Hösten övergick helt enkelt i vår den 15 februari. Det gäller till exempel i Falsterbo där detta senast inträffade 2008.

I Kristinehamn var vårens ankomst ungefär lika tidig förra året som den är i år.