2015-02-23 06:00

2015-02-23 17:05

Kända elever minns

LÄROVERKET: 100 år sedan det stod klart

Föreningen för byggnadskultur uppmärksammar att det är hundra år sedan läroverksbyggnaden invigdes.

Kerstin Stenberg har på torsdag kväll bjudit in en hel del prominenta före detta elever som ska berätta minnen från skoltiden. Professor Ulf P Lundgren, som tävlat med framlidne Anders T:son Björkroth, om vem av dem som gick mest år på skolan. förre landshövdingen Ingemar Eliasson, förra ambassadörerna Nils Eliasson och Rolf Ekéus, fotbollsmålvakten och läraren Bengt Landin och Kristinehamns första kvinnliga kommunalråd Lena Falch Andersen är några som kommer.

Kulturvetaren och tidigare museichefen Anna Svensson berättar om arkitekten Bror Almqvist. Det blir dessutom musik med Bro kammarkör.

Kerstin Stenberg har på torsdag kväll bjudit in en hel del prominenta före detta elever som ska berätta minnen från skoltiden. Professor Ulf P Lundgren, som tävlat med framlidne Anders T:son Björkroth, om vem av dem som gick mest år på skolan. förre landshövdingen Ingemar Eliasson, förra ambassadörerna Nils Eliasson och Rolf Ekéus, fotbollsmålvakten och läraren Bengt Landin och Kristinehamns första kvinnliga kommunalråd Lena Falch Andersen är några som kommer.

Kulturvetaren och tidigare museichefen Anna Svensson berättar om arkitekten Bror Almqvist. Det blir dessutom musik med Bro kammarkör.