2015-01-26 11:09

2015-01-27 07:53

Anders Gulliksson

TILL MINNE: Stockholm

Vår bror Anders avled den 21 januari efter en kort tids sjukdom i södra Spanien där han och hans hustru Ann-Sofi levde vintertid sedan drygt tio år. Han föddes 1944 i Herrljunga som första barn i en syskonskara på fem med tre systrar, Margareta, Lena och Kerstin samt en bror Hans. Uppväxten skedde i Kristinehamn där Anders ungdomsår handlade mycket om idrott.

Han var mycket aktiv i KFUM med scouter. Han tog även där initiativ till en ungdomsgård som besöktes av många av Kristinehamns ungdomar under många år. Anders var under gymnasieåren ordförande i elevrådet och stod där bakom många skoldanser, arbetade under både sommar och studietiden med stort ansvar på Sparbanken Kristinehamn.

Efter studentexamen 1964 fortsätter studierna i Uppsala med inriktning på sociologi och ekonomi för att fortsätta på Lintas annonsbyrå i Stockholm med flera stora kunder och vi minns att vi tänkte, hur kan Anders sköta sådant!

I början på 1970 talet fortsatte Anders till B & W som marknadschef för Sverige. Därifrån rekryterades Anders till att som VD utveckla det då av staten ägda Tiger of Sweden med sina exklusiva kläder. När staten i mitten av 1980-talet ville sälja så köpte Anders bolaget tillsammans med en kollega och drev det till början 1990 talet då det köptes av ett investmentbolag.

En ny karriär började då på det amerikanska företaget KornFerry som rekryterare (headhunter) av nyckelpersoner främst inom svenskt näringsliv. Anders trivdes som fisken i vattnet med detta och var mycket framgångsrik och avancerade till chef och fick en nyckelroll för den europeiska delen.

Efter femton år i denna roll så drog han sig tillbaka för att under knappt tio år leva ett både avkopplande och spännande liv tillsammans med hustrun Ann-Sofi och sina barn från ett tidigare äktenskap, Anna och Karin med familjer. Det blev många resor över hela världen, med boende i Stockholm, Nerja i Spanien samt i skogarna i södra Dalarna. Barn och barnbarn och långa promenader i naturen fick ta mycket tid. Idrott och kultur har förutom familjen varit viktiga delar av Anders liv liksom att man ”alltid” är värmlänning där Degerfors och Färjestads resultat alltid var viktiga.

Anders var alltid en älskad storebror med stort ansvar för familjen. Han sörjs närmast av hustrun Ann-Sofi, barnen Anna och Karin med familjer samt syskonen Hans, Lena och Kerstin med sina familjer. Vi saknar dig alla så mycket!

Hans Gulliksson

Lena Lindholm

och Kerstin Haster

 

Vår bror Anders avled den 21 januari efter en kort tids sjukdom i södra Spanien där han och hans hustru Ann-Sofi levde vintertid sedan drygt tio år. Han föddes 1944 i Herrljunga som första barn i en syskonskara på fem med tre systrar, Margareta, Lena och Kerstin samt en bror Hans. Uppväxten skedde i Kristinehamn där Anders ungdomsår handlade mycket om idrott.

Han var mycket aktiv i KFUM med scouter. Han tog även där initiativ till en ungdomsgård som besöktes av många av Kristinehamns ungdomar under många år. Anders var under gymnasieåren ordförande i elevrådet och stod där bakom många skoldanser, arbetade under både sommar och studietiden med stort ansvar på Sparbanken Kristinehamn.

Efter studentexamen 1964 fortsätter studierna i Uppsala med inriktning på sociologi och ekonomi för att fortsätta på Lintas annonsbyrå i Stockholm med flera stora kunder och vi minns att vi tänkte, hur kan Anders sköta sådant!

I början på 1970 talet fortsatte Anders till B & W som marknadschef för Sverige. Därifrån rekryterades Anders till att som VD utveckla det då av staten ägda Tiger of Sweden med sina exklusiva kläder. När staten i mitten av 1980-talet ville sälja så köpte Anders bolaget tillsammans med en kollega och drev det till början 1990 talet då det köptes av ett investmentbolag.

En ny karriär började då på det amerikanska företaget KornFerry som rekryterare (headhunter) av nyckelpersoner främst inom svenskt näringsliv. Anders trivdes som fisken i vattnet med detta och var mycket framgångsrik och avancerade till chef och fick en nyckelroll för den europeiska delen.

Efter femton år i denna roll så drog han sig tillbaka för att under knappt tio år leva ett både avkopplande och spännande liv tillsammans med hustrun Ann-Sofi och sina barn från ett tidigare äktenskap, Anna och Karin med familjer. Det blev många resor över hela världen, med boende i Stockholm, Nerja i Spanien samt i skogarna i södra Dalarna. Barn och barnbarn och långa promenader i naturen fick ta mycket tid. Idrott och kultur har förutom familjen varit viktiga delar av Anders liv liksom att man ”alltid” är värmlänning där Degerfors och Färjestads resultat alltid var viktiga.

Anders var alltid en älskad storebror med stort ansvar för familjen. Han sörjs närmast av hustrun Ann-Sofi, barnen Anna och Karin med familjer samt syskonen Hans, Lena och Kerstin med sina familjer. Vi saknar dig alla så mycket!

Hans Gulliksson

Lena Lindholm

och Kerstin Haster