2018-10-05 10:17

2018-10-05 10:18

Nordic Paper Bäckhammar kör i gång igen

KRISTINEHAMN

Nordic Paper Bäckhammar är nu klara att köra i gång produktionen efter förra veckans störning då en trasig brunn ledde till stor miljöpåverkan på recipienten Visman.

Massaproduktionen kommer att påbörjas under första hälften av nästa vecka. De skriver vidare i sitt pressutskick att det kan dröja till produktionen är uppe i full kapacitet.

– Åtgärdsarbetet vi gjort har visat bra resultat. Vattenkvaliteten i Visman är syresatt och reningsverket på bruket visar goda värden efter det arbete vi gjort för att återställa och säkra vår biorening, säger Marie Stenquist, kommunikationsdirektör.

Massaproduktionen kommer att påbörjas under första hälften av nästa vecka. De skriver vidare i sitt pressutskick att det kan dröja till produktionen är uppe i full kapacitet.

– Åtgärdsarbetet vi gjort har visat bra resultat. Vattenkvaliteten i Visman är syresatt och reningsverket på bruket visar goda värden efter det arbete vi gjort för att återställa och säkra vår biorening, säger Marie Stenquist, kommunikationsdirektör.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.