2018-09-15 11:35

2018-09-15 11:35

Mariebergs historia

FÖRELÄSNING: Gamla anställda berättar

Lasse Johansson och Jan Bäckström arbetade båda på Mariebergs sjukhus. På onsdag gästar de Varnumsträffen i församlingshemmet för att berätta om sjukhuset.

1887 öppnade Mariebergs sjukhus och var under nästan 100 år en av Kristinehamns största arbetsplatser. Dess historia är väl värd att berätta. Två av dem som arbetade vid sjukhuset var Jan Bäckström och Lasse Johansson. De har under flera år dokumenterat Mariebergs historia, från hur området fick sitt namn tills dess att de sista vårdavdelningarna försvann för bara några år sedan.

Om detta ska de berätta i ord och bild under veckans Varnumsträff i församlingshemmet.

1887 öppnade Mariebergs sjukhus och var under nästan 100 år en av Kristinehamns största arbetsplatser. Dess historia är väl värd att berätta. Två av dem som arbetade vid sjukhuset var Jan Bäckström och Lasse Johansson. De har under flera år dokumenterat Mariebergs historia, från hur området fick sitt namn tills dess att de sista vårdavdelningarna försvann för bara några år sedan.

Om detta ska de berätta i ord och bild under veckans Varnumsträff i församlingshemmet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.