2018-09-12 14:02

2018-09-12 14:02

Snart stoppas bruket igen

NÄRINGSLIV: Dags för underhåll

Från och med lördag stannar bruket i Bäckhammar. Årets underhållsstopp blir ett av de mest omfattande hittills.

Bruket stängs ner i omgångar och blir inte helt stilla förrän på söndag. Större delen av bruket kommer att stå stilla i nio dagar, men PM5, pappersmaskin 5, kommer att stå stilla i tolv dagar. Där ska en ny skopress installeras. En sådan pressar ur mer vatten och ökar papperets torrhet. Det rör sig om en investering på cirka 60 miljoner kronor.

– Det är en av de största investeringarna på länge vid bruket, säger kommunikationschef Marie Stenquist.

Hon berättar också att årets stopp kommer att engagera ungefär 700 entreprenörer. Alla kommer dock inte att vara där samtidigt, men Marie Stenquist konstaterar att det är fler entreprenörer än vad man brukar ha inne.

Bruket stängs ner i omgångar och blir inte helt stilla förrän på söndag. Större delen av bruket kommer att stå stilla i nio dagar, men PM5, pappersmaskin 5, kommer att stå stilla i tolv dagar. Där ska en ny skopress installeras. En sådan pressar ur mer vatten och ökar papperets torrhet. Det rör sig om en investering på cirka 60 miljoner kronor.

– Det är en av de största investeringarna på länge vid bruket, säger kommunikationschef Marie Stenquist.

Hon berättar också att årets stopp kommer att engagera ungefär 700 entreprenörer. Alla kommer dock inte att vara där samtidigt, men Marie Stenquist konstaterar att det är fler entreprenörer än vad man brukar ha inne.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.