2018-06-12 11:39

2018-06-12 11:39

Allsång i gästhamnen

MUSIK: Vill locka både turister och bofasta

Kristinehamns dragspelsklubb brukar spela i gästhamnen ganska ofta. I år blir det vanlig underhållningsmusik vid tio tillfällen, men också fem allsångskvällar.

Den första allsångskvällen genomförs i morgon, den 13 juni. Sedan återstår fyra tillfällen efter midsommar.

– Vi kör varannan onsdag och ska ha olika gäster varje gång, säger Tommy Gustavsson som tillsammans med sin bror Jan driver gästhamnen.

Inte som på Skansen

Jerker Oskarsson är dragspelsklubbens egen allsångsledare och den som ska hålla ihop det hela. Och han lugnar allmänheten med att han inte kommer att ägna sig åt några Skansen- eller Lisebergsfasoner:

– Jag kommer inte att gå omkring bland publiken och sticka en mikrofon under näsan på folk.

Om han själv får välja så kommer det att bli mycket Taube.

Gästhamnen har köpt in ett antal allsångshäften från tidigare säsonger med Allsång på Skansen. Men Jerker Oskarsson och Kenneth Andersson, ordförande i dragspelsklubben, tror ändå att de flesta kommer att kunna hänga med i sångerna även utan sånghäften.

Tommy Gustavsson berättar att man kommer att ställa dit ett lastbilsflak att använda som scen och sedan får publiken sprida ut sig nedanför efter egen vilja. Han tillägger att arrangemanget är lite väderberoende och därför finns viss reservation för om det blir regn.

– Då får vi ställa in, men det ska inte regna i sommar, lovar han.

Alla får sjunga

Både dragspelsklubben och Tommy Gustavsson hoppas att allsångskvällarna ska falla väl ut och att det kommer mycket folk. Arrangemanget vänder sig inte bara till båt- och husbilsburna besökare utan även till bofasta kristinehamnare.

– Alla är välkomna att delta, säger Tommy Gustavsson.

Den första allsångskvällen genomförs i morgon, den 13 juni. Sedan återstår fyra tillfällen efter midsommar.

– Vi kör varannan onsdag och ska ha olika gäster varje gång, säger Tommy Gustavsson som tillsammans med sin bror Jan driver gästhamnen.

Inte som på Skansen

Jerker Oskarsson är dragspelsklubbens egen allsångsledare och den som ska hålla ihop det hela. Och han lugnar allmänheten med att han inte kommer att ägna sig åt några Skansen- eller Lisebergsfasoner:

– Jag kommer inte att gå omkring bland publiken och sticka en mikrofon under näsan på folk.

Om han själv får välja så kommer det att bli mycket Taube.

Gästhamnen har köpt in ett antal allsångshäften från tidigare säsonger med Allsång på Skansen. Men Jerker Oskarsson och Kenneth Andersson, ordförande i dragspelsklubben, tror ändå att de flesta kommer att kunna hänga med i sångerna även utan sånghäften.

Tommy Gustavsson berättar att man kommer att ställa dit ett lastbilsflak att använda som scen och sedan får publiken sprida ut sig nedanför efter egen vilja. Han tillägger att arrangemanget är lite väderberoende och därför finns viss reservation för om det blir regn.

– Då får vi ställa in, men det ska inte regna i sommar, lovar han.

Alla får sjunga

Både dragspelsklubben och Tommy Gustavsson hoppas att allsångskvällarna ska falla väl ut och att det kommer mycket folk. Arrangemanget vänder sig inte bara till båt- och husbilsburna besökare utan även till bofasta kristinehamnare.

– Alla är välkomna att delta, säger Tommy Gustavsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.