2018-05-17 13:51

2018-05-17 13:51

Socialnämnden dubblerar ersättning

PENGAR: Statliga medel bidrar till höjning

Kommunen har fått 875 000 kronor i statliga medel för att höja habiliteringsersättningen för personer i daglig verksamhet enligt LSS.

Nu har socialnämnden beslutat att dubblera ersättningen. Tidigare var den 20 kronor per dag, nu ska den bli 40 kronor per dag. Sedan förra året har även personer inom socialpsykiatrin med beslut om sysselsättning enligt SoL rätt till habiliteringsersättning.

Nu har socialnämnden beslutat att dubblera ersättningen. Tidigare var den 20 kronor per dag, nu ska den bli 40 kronor per dag. Sedan förra året har även personer inom socialpsykiatrin med beslut om sysselsättning enligt SoL rätt till habiliteringsersättning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.