2018-05-15 16:02

2018-05-15 16:02

Bästa UF-säljaren tävlar i SM

UTBILDNING: Lyckote UF åker till Älvsjömässan

Frida Bernhardsson blev tidigare i år utsedd som bästa UF-säljare i Värmland.
Det är en utmärkelse som även ger en biljett till SM i UF som går av stapeln i Älvsjömässan i Stockholm. Dit följer även hennes övriga företagskompisar med.

Frida Bernhardsson, Cindy Bui, Vilma Stevenson och Maja Nilsson är alla företagare i Lyckote UF, som förstås säljer te. De går andra året på ekonomiprogrammet vid Brogårdsgymnasiet och har under läsåret jobbat med en light-version av UF-företagande. I morgon och i övermorgon, torsdag kommer de att finnas i Älvsjömässan för att delta i årets SM-tävling i Ung företagsamhet.

Vid UF-mässan i Karlstad var det en jury som tyckte att Frida hade bästa förmågan att sälja in produkten till tänkbara kunder. Som en extra uppmuntran får alla företagsmedlemmar åka med till Stockholm. Även vid den här UF-mässan blir det en tävling, men vad priset består av är lite oklart.

Positivt budskap

De unga företagarna kommer under mässans två dagar att sälja te i 50-gramspåsar som de packat tillsammans med ett uppmuntrande budskap på en ilagd lapp.

Första dagen av Stockholmsbesöket har de även stöd av hela klassen.

Besöket kommer att avslutas med en bankett i mässhallen, där de tävlande får veta resultatet av tävlingen.

När vårterminen nu närmar sig slutet kommer Lyckote UF att upplösas, sådana är reglerna, men nästa år blir det ny företagsamhet för tredjeklassarna på ekonomiprogrammet, då blir det skarpt läge i ungt företagande.

Frida Bernhardsson, Cindy Bui, Vilma Stevenson och Maja Nilsson är alla företagare i Lyckote UF, som förstås säljer te. De går andra året på ekonomiprogrammet vid Brogårdsgymnasiet och har under läsåret jobbat med en light-version av UF-företagande. I morgon och i övermorgon, torsdag kommer de att finnas i Älvsjömässan för att delta i årets SM-tävling i Ung företagsamhet.

Vid UF-mässan i Karlstad var det en jury som tyckte att Frida hade bästa förmågan att sälja in produkten till tänkbara kunder. Som en extra uppmuntran får alla företagsmedlemmar åka med till Stockholm. Även vid den här UF-mässan blir det en tävling, men vad priset består av är lite oklart.

Positivt budskap

De unga företagarna kommer under mässans två dagar att sälja te i 50-gramspåsar som de packat tillsammans med ett uppmuntrande budskap på en ilagd lapp.

Första dagen av Stockholmsbesöket har de även stöd av hela klassen.

Besöket kommer att avslutas med en bankett i mässhallen, där de tävlande får veta resultatet av tävlingen.

När vårterminen nu närmar sig slutet kommer Lyckote UF att upplösas, sådana är reglerna, men nästa år blir det ny företagsamhet för tredjeklassarna på ekonomiprogrammet, då blir det skarpt läge i ungt företagande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.