2018-05-13 10:03

2018-05-13 10:04

Välbesökt marknad för sjunde året i rad

VIKE: Många ville se djur på nära håll

Vike bondemarknad har växt sedan starten för sju år sedan. Nu är det ett givet utflyktsmål för stora och små som vill bekanta sig med livet på landet.

Lamm, kaniner, höns och alpackor. Och många andra djur. Det finns gott om möjligheter för den som är djurtokig att få sitt lystmäte när det under lördagen var dags för den sjunde upplagan av Vike bondemarknad.

En av nyheterna för året är politikerdebatten som hålls i anslutning till matmarknaden. Här gör politiker upp i kampen om höstens väljare. Med hjälp av pingisracken får de möjlighet att visa om de var för eller emot olika saker.

Bland de yngre var det framför allt djuren och aktiviteterna som var huvudnumret. Oliver Hagberg, snart fyra år, passar på att klappa Tindra Skoglöfs en månad gamla lamm. Hon förklarar att mamman inte kunde ta hand om lammet och att det därför får matas med flaska.

Snart tioåriga Matilda Eid Forest från Örebro koncentrerar sig djupt när hon försöker skjuta med pilbåge.

– Det var kul men lite läskigt, konstaterar hon.

Dessutom var det svårare än hon trodde.

Mer och bättre

I övrigt är det samma koncept som tidigare, bara fler djur och extra allt.

– Matmarknaden är extra stor, säger Kajsa Edbom, en av arrangörerna.

Efter nattens regn är det uppehåll och lite lagom mulet, en perfekt dag att hälsa på ute på landet.

Mitt bland alla besökare kommer två poliser patrullerande. De intygar att inga lamm har gett sig ut på dåligheter och inga höns har ställt till med oreda.

– Det är god ordning och alla är glada, skrattar en av poliserna.

Familjedag

Kajsa Edbom förklarar att det de senaste åren blivit en familjedag och inte bara en marknad. Barnfamiljer kommer hit och tillbringar en stor del av dagen i Vike som är en av få oskiftade byar i Värmland. Men det är ändå många som passar på att shoppa. Det finns gott om hantverk och mat att köpa för den som vill.

Lamm, kaniner, höns och alpackor. Och många andra djur. Det finns gott om möjligheter för den som är djurtokig att få sitt lystmäte när det under lördagen var dags för den sjunde upplagan av Vike bondemarknad.

En av nyheterna för året är politikerdebatten som hålls i anslutning till matmarknaden. Här gör politiker upp i kampen om höstens väljare. Med hjälp av pingisracken får de möjlighet att visa om de var för eller emot olika saker.

Bland de yngre var det framför allt djuren och aktiviteterna som var huvudnumret. Oliver Hagberg, snart fyra år, passar på att klappa Tindra Skoglöfs en månad gamla lamm. Hon förklarar att mamman inte kunde ta hand om lammet och att det därför får matas med flaska.

Snart tioåriga Matilda Eid Forest från Örebro koncentrerar sig djupt när hon försöker skjuta med pilbåge.

– Det var kul men lite läskigt, konstaterar hon.

Dessutom var det svårare än hon trodde.

Mer och bättre

I övrigt är det samma koncept som tidigare, bara fler djur och extra allt.

– Matmarknaden är extra stor, säger Kajsa Edbom, en av arrangörerna.

Efter nattens regn är det uppehåll och lite lagom mulet, en perfekt dag att hälsa på ute på landet.

Mitt bland alla besökare kommer två poliser patrullerande. De intygar att inga lamm har gett sig ut på dåligheter och inga höns har ställt till med oreda.

– Det är god ordning och alla är glada, skrattar en av poliserna.

Familjedag

Kajsa Edbom förklarar att det de senaste åren blivit en familjedag och inte bara en marknad. Barnfamiljer kommer hit och tillbringar en stor del av dagen i Vike som är en av få oskiftade byar i Värmland. Men det är ändå många som passar på att shoppa. Det finns gott om hantverk och mat att köpa för den som vill.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.