2018-02-12 13:45

2018-02-12 13:45

Vill certifiera demensvård

MOTION: C föreslår Silviautbildning

Centerpartiet vill att Kristinehamns kommun ska Silviacertifieras.
Det vill säga att alla som arbetar med dementa ska utbildas vid Silviahemmet i Stockholm.

Det är i en motion till kommunfullmäktige som Centerpartiet lägger fram sitt förslag. Partiet skriver:

– Silviautbildningen är speciell på så sätt att den riktar sig till precis alla som kan tänkas möta dementa personer i en verksamhet. Därför kan exempelvis även administratörer, vaktmästare och lokalvårdare genomgå utbildningen i olika format.

De vill även att biståndshandläggare, bostadsanpassare, administratörer och chefer som jobbar med äldre och funktionsnedsättning ska ges möjlighet att delta.

– Antalet äldre ökar i kommunen och även antalet dementa, så för oss i Centerpartiet är det viktigt att de som kommer i kontakt med de dementa och deras anhöriga får den bästa utbildningen och har ett gemensamt förhållningssätt, står det i motionen.

Utbildningen erbjuds av Silviahemmet i Stockholm. Den går ut på att all personal på en enhet som arbetar med dementa blir utbildade i demensvård utifrån Silviahemmets vårdfilosofi.

Efter utbildningen certifieras arbetsplatsen.

Det är i en motion till kommunfullmäktige som Centerpartiet lägger fram sitt förslag. Partiet skriver:

– Silviautbildningen är speciell på så sätt att den riktar sig till precis alla som kan tänkas möta dementa personer i en verksamhet. Därför kan exempelvis även administratörer, vaktmästare och lokalvårdare genomgå utbildningen i olika format.

De vill även att biståndshandläggare, bostadsanpassare, administratörer och chefer som jobbar med äldre och funktionsnedsättning ska ges möjlighet att delta.

– Antalet äldre ökar i kommunen och även antalet dementa, så för oss i Centerpartiet är det viktigt att de som kommer i kontakt med de dementa och deras anhöriga får den bästa utbildningen och har ett gemensamt förhållningssätt, står det i motionen.

Utbildningen erbjuds av Silviahemmet i Stockholm. Den går ut på att all personal på en enhet som arbetar med dementa blir utbildade i demensvård utifrån Silviahemmets vårdfilosofi.

Efter utbildningen certifieras arbetsplatsen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.