2017-12-04 06:00

2017-12-04 06:00

De ger bidrag till jul

JULGÅVA: Kyrkan och Lions i samverkan

Julen kan bli en kostsam historia och det är inte alla som har råd att köpa julklappar eller mat för högtiden. Därför finns möjligheten att söka en julgåva, som är ett samarbete mellan Lions club och Svenska kyrkan.

I flera år har kyrkan samverkat med Lions club och på så sätt gjort det möjligt att ge bidrag till de som behöver till jul. Bidraget består av ett presentkort och Diana Stjernius Drewstad, diakon, berättar att gåvan är till för att sätta lite guldkant på högtiden.

– Det rör sig inte om några jättesummor. Men en del vänder redan på kronorna som det är. Det finns många förväntningar kring julen och för en del är det inte möjligt att få ihop det. Det känns väldigt bra att vi kan göra det här tillsammans med Lions, säger hon.

Hon tillägger att julgåvan främst riktar sig till ensamstående föräldrar och barnfamiljer.

– Om man vill ansöka ska man ta kontakt med någon av oss diakoner, säger Diana.

I flera år har kyrkan samverkat med Lions club och på så sätt gjort det möjligt att ge bidrag till de som behöver till jul. Bidraget består av ett presentkort och Diana Stjernius Drewstad, diakon, berättar att gåvan är till för att sätta lite guldkant på högtiden.

– Det rör sig inte om några jättesummor. Men en del vänder redan på kronorna som det är. Det finns många förväntningar kring julen och för en del är det inte möjligt att få ihop det. Det känns väldigt bra att vi kan göra det här tillsammans med Lions, säger hon.

Hon tillägger att julgåvan främst riktar sig till ensamstående föräldrar och barnfamiljer.

– Om man vill ansöka ska man ta kontakt med någon av oss diakoner, säger Diana.

  • Frida Johansson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.