2017-11-12 17:56

2017-11-12 17:56

Välspelande brudar som drabbas av tvivel

Lekaresällskapet ger en föreställning med två kvinnliga roller

Det är en utmaning att spela en pjäs med endast två roller.
Charlotte Svärd och Ida Staake antog utmaningen och lyckades fylla scenen med sina tvivel och förhoppningar. Tyvärr var det desto tommare i bänkraderna.

Ett fyrtiotal personer bänkade sig på söndagseftermiddagen för att se en pjäs, skriven av Lena Persson och i regi av Öivind Åsberg. Den framfördes av två unga blivande brudar, Lena och Sandra, spelade av de båda suveräna Charlotte Svärd och Ida Staake.

När de håller på att förbereda vigselakten i kyrkan drabbas de av tvivel, vill de verkligen gifta sig? Tvivel och förhoppningar böljar fram och tillbaka i en fartfylld föreställning, blandad med deras minnesbilder från den gemensamma barndomen och ungdomen.

Ända in i det sista, trots att både brudklänning och slöja är på plats, är det ovisst, kommer de att gifta sig eller rymmer de till Sundsvall i stället. Släkten har ju kommit från Tomelilla och prästen. Vad ska han tro? Och är det inte lika roligt i Filipstad?

Lekaresällskapet ger ytterligare tre föreställningar, den som vill veta hur det går är mer än välkommen till Christinateatern för en givande timme.

Ett fyrtiotal personer bänkade sig på söndagseftermiddagen för att se en pjäs, skriven av Lena Persson och i regi av Öivind Åsberg. Den framfördes av två unga blivande brudar, Lena och Sandra, spelade av de båda suveräna Charlotte Svärd och Ida Staake.

När de håller på att förbereda vigselakten i kyrkan drabbas de av tvivel, vill de verkligen gifta sig? Tvivel och förhoppningar böljar fram och tillbaka i en fartfylld föreställning, blandad med deras minnesbilder från den gemensamma barndomen och ungdomen.

Ända in i det sista, trots att både brudklänning och slöja är på plats, är det ovisst, kommer de att gifta sig eller rymmer de till Sundsvall i stället. Släkten har ju kommit från Tomelilla och prästen. Vad ska han tro? Och är det inte lika roligt i Filipstad?

Lekaresällskapet ger ytterligare tre föreställningar, den som vill veta hur det går är mer än välkommen till Christinateatern för en givande timme.