2017-09-14 13:24

2017-09-14 13:24

Bakar du den bästa bullen?

TÄVLING: Kristinehamns godaste kanelbulle ska koras

Tycker du om att baka och är du en hejare på kanelbullar? Då är det dags att kavla upp ärmarna och börja sätta degen, för nu ska Kristinehamns godaste kanelbulle utses.

Varje år den 4 oktober firas det kanske mest älskade bakverket i Sverige – kanelbullen. Kanelbullens dag instiftades 1999 när Hembakningsrådet fyllde 40 år och det finns kanske lika många varianter på bullen som det finns bagare. Skolorna om hur man får till den perfekta bullen är många och ofta går recepten i arv och får leva vidare i generationer.

På NKP firas Kanelbullens dag med en tävling där ni läsare får chansen att stoltsera med era bullar. Säkerligen sitter just du på ett favoritrecept som fler borde ta del av. I tävlingen ska vi kora den bästa kanelbullen i Kristinehamns kommun.

Så tävlar du

Ditt tävlingsbidrag, som består av fem kanelbullar, lämnas till NKP tisdagen den 3 oktober mellan klockan 10.30 och 12.00. Till bidraget vill vi även att du skickar med receptet. Samma dag kommer en jury att avgöra vilken bulle som är bäst. Både smak och utseende ska bedömas.

Du har fria händer att tolka bakverket. Det spelar ingen roll om du bakar med smör eller margarin, om du går lös med pärlsockret eller struntar i det helt eller om du använder kardemumma i degen. Det enda viktiga är att kanelen får spela huvudrollen i bakverket, eftersom det är en kanelbulle som ska koras.

Siluett har sponsrat tävlingen och bjuder de 20 första deltagarna på snygga bullformar till baket, dessa hämtas på NKP. Att baka med bullformar är däremot inget krav.

Hemmabagaren som tar hem priset för bästa bullen 2017 får förutom äran och ett snyggt diplom, ett fint pris från Önska.

Vinnaren och receptet till den bästa bullen publiceras på kanelbullens dag, onsdagen den 4 oktober.

Varje år den 4 oktober firas det kanske mest älskade bakverket i Sverige – kanelbullen. Kanelbullens dag instiftades 1999 när Hembakningsrådet fyllde 40 år och det finns kanske lika många varianter på bullen som det finns bagare. Skolorna om hur man får till den perfekta bullen är många och ofta går recepten i arv och får leva vidare i generationer.

På NKP firas Kanelbullens dag med en tävling där ni läsare får chansen att stoltsera med era bullar. Säkerligen sitter just du på ett favoritrecept som fler borde ta del av. I tävlingen ska vi kora den bästa kanelbullen i Kristinehamns kommun.

Så tävlar du

Ditt tävlingsbidrag, som består av fem kanelbullar, lämnas till NKP tisdagen den 3 oktober mellan klockan 10.30 och 12.00. Till bidraget vill vi även att du skickar med receptet. Samma dag kommer en jury att avgöra vilken bulle som är bäst. Både smak och utseende ska bedömas.

Du har fria händer att tolka bakverket. Det spelar ingen roll om du bakar med smör eller margarin, om du går lös med pärlsockret eller struntar i det helt eller om du använder kardemumma i degen. Det enda viktiga är att kanelen får spela huvudrollen i bakverket, eftersom det är en kanelbulle som ska koras.

Siluett har sponsrat tävlingen och bjuder de 20 första deltagarna på snygga bullformar till baket, dessa hämtas på NKP. Att baka med bullformar är däremot inget krav.

Hemmabagaren som tar hem priset för bästa bullen 2017 får förutom äran och ett snyggt diplom, ett fint pris från Önska.

Vinnaren och receptet till den bästa bullen publiceras på kanelbullens dag, onsdagen den 4 oktober.

  • Frida Johansson