2017-09-12 17:47

2017-09-12 17:47

Sara kan vinna stort pris

SVENSKA DESIGNPRISET: Kristinehamnare medverkar i nominerat bidrag

I oktober ska svenska designers, illustratörer och formgivare hyllas i Svenska designpriset. I ett av årets tävlingsbidrag medverkar illustratören Sara Andreasson.

Det är i kategorin information - årsredovisning - print som kristinehamnaren Sara Andreasson är med och tävlar. Det nominerade bidraget är intresseorganisationen Svenska tecknares årsberättelse för 2016, där Sara har illustrerat omslaget. Bidraget som helhet har gjorts tillsammans med fotografer, illustratörer, grafiska formgivare och andra kreatörer.

Sara tog för tre år sedan examen på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Numera driver hon egen studio och frilansar som illustratör i London. Hon har gjort flera uppdrag för bland annat Apple, Nike, New York Times och The Guardian. Sara driver även ett framgångsrikt Instagramkonto där hon har över 60 000 följare.

I Svenska designpriset får alla som arbetar med grafisk design, formgivning och liknande kreativa områden tävla. Det finns 25 olika kategorier att tävla i samt Juryns pris, Årets våghals och Svensk designs hedersgalleri.

Vinnarna i de olika kategorierna tas fram via en omröstning på Svenska designprisets hemsida. Röstningen för kategorin som Sara är med och tävlar i avslutades i söndags. Nu dröjer det fram till den 19 oktober innan vinnarna avslöjas. Detta görs i samband med prisutdelningen som äger rum på Liseberg.

NKP har sökt Sara för en kommentar.

Det är i kategorin information - årsredovisning - print som kristinehamnaren Sara Andreasson är med och tävlar. Det nominerade bidraget är intresseorganisationen Svenska tecknares årsberättelse för 2016, där Sara har illustrerat omslaget. Bidraget som helhet har gjorts tillsammans med fotografer, illustratörer, grafiska formgivare och andra kreatörer.

Sara tog för tre år sedan examen på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Numera driver hon egen studio och frilansar som illustratör i London. Hon har gjort flera uppdrag för bland annat Apple, Nike, New York Times och The Guardian. Sara driver även ett framgångsrikt Instagramkonto där hon har över 60 000 följare.

I Svenska designpriset får alla som arbetar med grafisk design, formgivning och liknande kreativa områden tävla. Det finns 25 olika kategorier att tävla i samt Juryns pris, Årets våghals och Svensk designs hedersgalleri.

Vinnarna i de olika kategorierna tas fram via en omröstning på Svenska designprisets hemsida. Röstningen för kategorin som Sara är med och tävlar i avslutades i söndags. Nu dröjer det fram till den 19 oktober innan vinnarna avslöjas. Detta görs i samband med prisutdelningen som äger rum på Liseberg.

NKP har sökt Sara för en kommentar.

  • Frida Johansson