2017-08-09 06:00

2017-08-09 10:34

Snart hela 200 samtal med Jacqueline

POETISKT: Öivind har språkat med Jacqueline

Det började som ett infall. Öivind Åsberg kom att samtala på Facebook med stans mest kända kvinna. De ensidiga konversationerna har blivit fler och i helgen beräknas de komma upp i 200 stycken.

Hur började det?

– På Nobeldagen var jag ute vid Picasso och jag bjöd in skulpturen Jacqueline till ett samtal. Jag märkte att jag kunde ge uttryck för mina tankar om politik, kärlek, natur och vardagsliv. Man kan göra det roligt och lite poetiskt.

Vad har du fått för respons?

– Jag har fått väldigt god respons, annars hade jag inte fortsatt. Jag har fått väldigt mycket uppbackning vilket gjorde att jag gav ut ett litet häfte i februari med 60 samtal med Jacqueline. Tydligen finns det en målgrupp som ser charmen i detta.

Hur länge kan man prata med en skulptur?

– Jag vet inte faktiskt. Jag är uppe i 200 i helgen. Jag skriver inte riktigt varje dag. Jag trodde att det kanske skulle räcka med 60 men vardagen puttrar på och det finns saker att kommentera eller uttrycka sig kring. Jag har tänkt runt 300. Jag tänkte ge ut hundra ”best of” när det har gått ett år sedan jag startade.

Vad är det som är så speciellt med Jacqueline?

– Det är fullständigt fantastiskt att hon står där hon står. Sedan tycker jag att det är en jättevacker skulptur och att hon är värd all uppmärksamhet.

Hur går du vidare?

– Jag fortsätter med samtalen åtminstone hösten ut.

Hur började det?

– På Nobeldagen var jag ute vid Picasso och jag bjöd in skulpturen Jacqueline till ett samtal. Jag märkte att jag kunde ge uttryck för mina tankar om politik, kärlek, natur och vardagsliv. Man kan göra det roligt och lite poetiskt.

Vad har du fått för respons?

– Jag har fått väldigt god respons, annars hade jag inte fortsatt. Jag har fått väldigt mycket uppbackning vilket gjorde att jag gav ut ett litet häfte i februari med 60 samtal med Jacqueline. Tydligen finns det en målgrupp som ser charmen i detta.

Hur länge kan man prata med en skulptur?

– Jag vet inte faktiskt. Jag är uppe i 200 i helgen. Jag skriver inte riktigt varje dag. Jag trodde att det kanske skulle räcka med 60 men vardagen puttrar på och det finns saker att kommentera eller uttrycka sig kring. Jag har tänkt runt 300. Jag tänkte ge ut hundra ”best of” när det har gått ett år sedan jag startade.

Vad är det som är så speciellt med Jacqueline?

– Det är fullständigt fantastiskt att hon står där hon står. Sedan tycker jag att det är en jättevacker skulptur och att hon är värd all uppmärksamhet.

Hur går du vidare?

– Jag fortsätter med samtalen åtminstone hösten ut.