2017-08-09 08:19

2017-08-09 08:20

Mycket gott av de röda bären

RECEPT: Dags att ta vara på vinbären

Vinbärens tid är här och det är dags att ta vara på skörden. Bäret kan vara gott att äta direkt från busken, men precis som med många andra bär finns många möjligheter.

I var och varannan trädgård växer de röda vinbären. Beroende på smak finns det mängder med recept för att ta vara på skörden. Ofta ger busken rikligt med skörd. Så hinner du inte med att safta, sylta och baka upp allt går det bra att frysa in och använda senare.

Det syrliga bäret får gärna göra sällskap i en söt efterrätt för att få balans. Men det behöver inte bara ses som en ingrediens i bakverk och efterrätter. Det passar även utmärkt som gelé till vilt eller söndagssteken.

Det lilla röda bäret har helt enkelt många möjligheter och det är bara fantasin som sätter gränser.

I var och varannan trädgård växer de röda vinbären. Beroende på smak finns det mängder med recept för att ta vara på skörden. Ofta ger busken rikligt med skörd. Så hinner du inte med att safta, sylta och baka upp allt går det bra att frysa in och använda senare.

Det syrliga bäret får gärna göra sällskap i en söt efterrätt för att få balans. Men det behöver inte bara ses som en ingrediens i bakverk och efterrätter. Det passar även utmärkt som gelé till vilt eller söndagssteken.

Det lilla röda bäret har helt enkelt många möjligheter och det är bara fantasin som sätter gränser.

  • Frida Johansson