2017-08-09 06:00

2017-08-23 07:49

Filip lägger sina kunder på minnet

GLÄDJESPRIDARE: "Jobbet viktigt för att vara glad"

I flera år har 23-årige Filip Bäcklund spridit glädje till både sina arbetskamrater och matgäster på Burger King. Men att det hade spridit sig till många kom som en överraskning:
– Det känns jättekul, jag hade aldrig kunnat tro att det skulle uppmärksammas, säger Filip.

Att tänka positivt och att hitta på nya och roliga saker är ett bra recept till att vara glad och sprida glädje, berättar Filip Bäcklund. Men förutom det, är arbetet viktigt för att Filip ska vara glad.

– Jag tror att jag blev mycket gladare när jag började med det här jobbet. Vi ska vara glada och bemöta kunderna bra. Det smittar verkligen av sig, man blir glad av att le mycket, säger Filip.

Hans glädje på jobbet är även en anledning till att han blev nominerad som glädjespridare. Filip lägger nämligen kunder på minnet, vilket leder till att många känner sig sedda och blir glada.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att se detaljer och komma ihåg hur folk ser ut. Jag har stor koll på många, trots att jag inte känner dem. En del kanske tycker att det känns konstigt, men jag tycker att det är roligt.

När Filip inte arbetar spelar han ofta datorspel tillsammans med sina vänner. Han beskriver sig själv som positiv och tålmodig, vilket har kommit väl till hands många gånger. Kommer det upprörda kunder gäller det att hantera situationen på rätt sätt.

– Jag brusar kanske inte upp mig i första taget utan tar ett andetag och tänker igenom situationen innan. Om det är någon som är sur försöker jag vända det, säger Filip.

Viktigt att äta

Men precis som de flesta har även Filip dåliga dagar. När saker inte går som de ska, trots mycket planering kan även humöret tryta för honom. Ofta är det även i kombination med hunger.

– Jag säger som Allan Svensson i tv-serien Svensson Svensson: ”Är magen glad, är människan glad”. Det stämmer så otroligt bra, säger Filip och skrattar.

Finns det någon som du tycker att vi borde skriva om? Mejla redaktion@nkp.se och berätta vem, varför och glöm inte att bifoga kontaktuppgifter.

Att tänka positivt och att hitta på nya och roliga saker är ett bra recept till att vara glad och sprida glädje, berättar Filip Bäcklund. Men förutom det, är arbetet viktigt för att Filip ska vara glad.

– Jag tror att jag blev mycket gladare när jag började med det här jobbet. Vi ska vara glada och bemöta kunderna bra. Det smittar verkligen av sig, man blir glad av att le mycket, säger Filip.

Hans glädje på jobbet är även en anledning till att han blev nominerad som glädjespridare. Filip lägger nämligen kunder på minnet, vilket leder till att många känner sig sedda och blir glada.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att se detaljer och komma ihåg hur folk ser ut. Jag har stor koll på många, trots att jag inte känner dem. En del kanske tycker att det känns konstigt, men jag tycker att det är roligt.

När Filip inte arbetar spelar han ofta datorspel tillsammans med sina vänner. Han beskriver sig själv som positiv och tålmodig, vilket har kommit väl till hands många gånger. Kommer det upprörda kunder gäller det att hantera situationen på rätt sätt.

– Jag brusar kanske inte upp mig i första taget utan tar ett andetag och tänker igenom situationen innan. Om det är någon som är sur försöker jag vända det, säger Filip.

Viktigt att äta

Men precis som de flesta har även Filip dåliga dagar. När saker inte går som de ska, trots mycket planering kan även humöret tryta för honom. Ofta är det även i kombination med hunger.

– Jag säger som Allan Svensson i tv-serien Svensson Svensson: ”Är magen glad, är människan glad”. Det stämmer så otroligt bra, säger Filip och skrattar.

Finns det någon som du tycker att vi borde skriva om? Mejla redaktion@nkp.se och berätta vem, varför och glöm inte att bifoga kontaktuppgifter.

  • Frida Johansson

Personen

Namn: Filip Bäcklund

Ålder: 23 år

Bor: I lägenhet

Yrke: Arbetsledare på Burger king

Fritidsintressen: Spela datorspel med kompisar och umgås med tjejen Skorpan

Tips till glädje: Le mycket, ät godis och prova nya saker

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.