2017-06-12 14:18

2017-06-12 14:18

Björneborgsträff firar 25

BILAR: Amerikanare intar parken

På lördag, den 17 juni, är det dags för årets Björneborgsträff; The America Way.

Då kommer motorintresserade till folkparken för att visa upp sina pärlor.

I år 25-årsjubilerar den uppskattade bilträffen där skinande amerikanare visas upp för allmänheten.

Det utlovas en mängd bilar, men även motorcyklar. Omkring 200 bilar brukar rulla in i parken och ett 50-tal motorcyklar och mopeder.

– Givetvis finns det prylar som hör hobbyn till att handla av försäljare som har specialutbud för detta arrangemang. Och så kommer DJ Double M att se till att det strömmar tidstypisk musik ur högtalarna under dagen, säger Hans Hilding, föreståndare för Björneborgs Folkets hus och park.

Musikunderhållning

Att det är jubileum ska firas.

– I år har vi också anlitat ”The Poppers” Andreas Jonsson som är känd för sina Frank Sinatra-konserter och Peter Wanngren känd från bland annat Pastellerna och Ritz. Det är två riktigt bra musiker i perfekt samklang, som gjorde en bejublad konsert på Scalateatern förra året. Nu spelar dom låtar från ”Tio i Topp och kvällstoppen”, bland annat Beatles, Kinks, Lovin Spoonful, med mera, säger Hans Hilding.

För de yngre besökarna finns hoppborg, plus att det blir linedanceuppvisning under dagen och tipspromenad.

Under dagen kommer besökarna att få rösta fram vinnarna i de olika prisklasserna som är följande: Upp till 50, 50-talsklassen, 60-talsklassen, 70-talsklassen, 80-talsklassen, Peoples choice och snyggaste MC/moped.

– Vi kommer också att lotta ut fem biljetter till Bopperskvällen till någon som ställer upp med sin bil för att köra crusing på eftermiddagen den 21 juli då Boppers kommer till oss, säger Hans Hilding.

I år 25-årsjubilerar den uppskattade bilträffen där skinande amerikanare visas upp för allmänheten.

Det utlovas en mängd bilar, men även motorcyklar. Omkring 200 bilar brukar rulla in i parken och ett 50-tal motorcyklar och mopeder.

– Givetvis finns det prylar som hör hobbyn till att handla av försäljare som har specialutbud för detta arrangemang. Och så kommer DJ Double M att se till att det strömmar tidstypisk musik ur högtalarna under dagen, säger Hans Hilding, föreståndare för Björneborgs Folkets hus och park.

Musikunderhållning

Att det är jubileum ska firas.

– I år har vi också anlitat ”The Poppers” Andreas Jonsson som är känd för sina Frank Sinatra-konserter och Peter Wanngren känd från bland annat Pastellerna och Ritz. Det är två riktigt bra musiker i perfekt samklang, som gjorde en bejublad konsert på Scalateatern förra året. Nu spelar dom låtar från ”Tio i Topp och kvällstoppen”, bland annat Beatles, Kinks, Lovin Spoonful, med mera, säger Hans Hilding.

För de yngre besökarna finns hoppborg, plus att det blir linedanceuppvisning under dagen och tipspromenad.

Under dagen kommer besökarna att få rösta fram vinnarna i de olika prisklasserna som är följande: Upp till 50, 50-talsklassen, 60-talsklassen, 70-talsklassen, 80-talsklassen, Peoples choice och snyggaste MC/moped.

– Vi kommer också att lotta ut fem biljetter till Bopperskvällen till någon som ställer upp med sin bil för att köra crusing på eftermiddagen den 21 juli då Boppers kommer till oss, säger Hans Hilding.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.