2017-05-18 16:39

2017-05-18 16:39

Stil, skönhet och glasögon

MODE: Befolkningen i Kristinehamn får en makeover

På torsdagen var det dags för omstyling på Optikhuset i Kristinehamn. På plats kunde man få tips och råd från den kända tv-stylisten Hedvig Andér.

Under torsdagen arrangerade Optikhuset en dag fylld med styling och skönhet. Hade man köpt en biljett så kunde man få en snabb sminkning och lättare hårstyling som genomfördes av Salong Agaton, för att sedan få tips och råd kring glasögonbågar och passformer från Hedvig Andér.

– Vi vill ju alltid ge något lite extra till våra kunder och vi försöker ofta att hitta idéer som är annorlunda, roliga och som drar till sig folk till Kristinehamn, säger optikern Marita Blomkvist.

Gav råd

Hedvig Andér, som var på plats hela dagen, hjälpte kunderna att hitta och testa ut rätt färger och former av glasögonbågar. Men man kunde även fråga henne om råd kring mode och stil rent allmänt.

– Det första jag tittar på när jag ska börja styla någon är längd, kroppsform och karaktär. Personligheten är viktig tycker jag, sedan ska man också ta hänsyn till, bland annat, hudfärger och ögonfärger, berättar Hedvig Andér.

På frågan om vad man ska tänka på om man vill börja styla sig lite mer svarar hon att det finns tre saker som är viktiga.

– Passform, färg och en stil som speglar personen är viktigt. Jag tycker att man ska vara noga när man handlar och inte handla bara för att det är billigt. Prislappen är inte allt. Alla har ju redan ett favoritplagg i garderoben som man tycker sitter bra på och redan där har man ju en grund att gå på, förklarar hon.

Som matlagning

Hedvig Andér menar att styling är lite grann som matlagning.

– Att styla sig är lite som att laga mat, ju mer man övar desto bättre blir man.

Kunderna som besökt Optikhuset och deltagit i evenemanget kände sig mycket nöjda efteråt. De tycker att det är bra när man kan få lite råd och hjälp. Annars är det så svårt att se själv vad man passar i menar de.

– Det var ett mycket bra initiativ, säger Anita Thyberg.

– Väldigt trevligt, stämmer Gunnel Carlsson in.

Under torsdagen arrangerade Optikhuset en dag fylld med styling och skönhet. Hade man köpt en biljett så kunde man få en snabb sminkning och lättare hårstyling som genomfördes av Salong Agaton, för att sedan få tips och råd kring glasögonbågar och passformer från Hedvig Andér.

– Vi vill ju alltid ge något lite extra till våra kunder och vi försöker ofta att hitta idéer som är annorlunda, roliga och som drar till sig folk till Kristinehamn, säger optikern Marita Blomkvist.

Gav råd

Hedvig Andér, som var på plats hela dagen, hjälpte kunderna att hitta och testa ut rätt färger och former av glasögonbågar. Men man kunde även fråga henne om råd kring mode och stil rent allmänt.

– Det första jag tittar på när jag ska börja styla någon är längd, kroppsform och karaktär. Personligheten är viktig tycker jag, sedan ska man också ta hänsyn till, bland annat, hudfärger och ögonfärger, berättar Hedvig Andér.

På frågan om vad man ska tänka på om man vill börja styla sig lite mer svarar hon att det finns tre saker som är viktiga.

– Passform, färg och en stil som speglar personen är viktigt. Jag tycker att man ska vara noga när man handlar och inte handla bara för att det är billigt. Prislappen är inte allt. Alla har ju redan ett favoritplagg i garderoben som man tycker sitter bra på och redan där har man ju en grund att gå på, förklarar hon.

Som matlagning

Hedvig Andér menar att styling är lite grann som matlagning.

– Att styla sig är lite som att laga mat, ju mer man övar desto bättre blir man.

Kunderna som besökt Optikhuset och deltagit i evenemanget kände sig mycket nöjda efteråt. De tycker att det är bra när man kan få lite råd och hjälp. Annars är det så svårt att se själv vad man passar i menar de.

– Det var ett mycket bra initiativ, säger Anita Thyberg.

– Väldigt trevligt, stämmer Gunnel Carlsson in.

  • Arina Timofeeva