2017-04-21 09:41

2017-04-21 09:41

2016 bra år för nya företag

NÄRINGSLIV: Positiv utveckling

Kristinehamn hade en bra utveckling av nyföretagandet under 2016. 109 ny företag startades, vilket är en ökning med 26,7 procent jämfört med året innan.

Nyföretagarcentrum i Kristinehamn arrangerar på onsdag ett morgoncafé för alla som är intresserade av att starta eget. Förutom kaffe och smörgås bjuds även på information om kommande starta eget-kurs, en utbildning som kommer att dra i gång efter sommaren.

Dessutom finns möjligheter att mingla med likasinnade och knyta nyttiga kontakter. Onsdagens aktivitet är bara en av många liknande som Nyföretagarcentrum arrangerar runt om i landet under vecka 17.

Av de 109 företag som startade i Kristinehamn under 2016 var Nyföretagarcentrum involverat i nära på vartannat. Den officiella statistiken över fjolårets nystartade företag avslöjar att den största ökningen, 41,9 procent, finns bland enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag. Antalet nya aktiebolag ökade också, men bara med 18,2 procent.

Nyföretagarcentrum i Kristinehamn arrangerar på onsdag ett morgoncafé för alla som är intresserade av att starta eget. Förutom kaffe och smörgås bjuds även på information om kommande starta eget-kurs, en utbildning som kommer att dra i gång efter sommaren.

Dessutom finns möjligheter att mingla med likasinnade och knyta nyttiga kontakter. Onsdagens aktivitet är bara en av många liknande som Nyföretagarcentrum arrangerar runt om i landet under vecka 17.

Av de 109 företag som startade i Kristinehamn under 2016 var Nyföretagarcentrum involverat i nära på vartannat. Den officiella statistiken över fjolårets nystartade företag avslöjar att den största ökningen, 41,9 procent, finns bland enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag. Antalet nya aktiebolag ökade också, men bara med 18,2 procent.