2017-03-20 06:00

2017-03-20 16:24

Vägglössen har spridit sig

SANERING: Tror ohyran följt med kommunala hjälpmedel

– Vägglössen har spridit sig till boende i egna lägenheter som har hjälp av hemtjänsten.
Det berättar en läsare som tagit kontakt med NKP.

Det var för snart två veckor sedan som vägglössen upptäcktes i sängen. Den äldre personen, som har hjälp av hemtjänsten flera gånger om dagen och hjälpmedel i hemmet från den kommunala verksamheten, hade levande vägglöss i sin säng.

– Sedan hittade jag fler vägglöss efter sängkanten, berättar den anhörige som vänt sig till NKP.

Både hemtjänst och bostadsbolag har kontaktats.

– Alla har varit väldigt hjälpsamma och trevliga. Men det dröjde över en vecka innan sanering skedde och under den tiden har min släkting tvingats ligga i den här jäkla sängen med löss, säger den anhörige.

I hjälpmedlen?

Den äldre personen tar sig knappt utanför dörren och har inte varit på resa utomlands och själv kunnat vara den som fått hem väglössen.

– Ingen har varit bortrest. Jag tror väglössen kom med hjälpmedlen från kommunen, säger den anhörige.

NKP har sökt verksamhetsansvariga Ann-Charlotte Brattström för en kommentar om situationen. Om det är fler utanför Uranus serviceboende som drabbats och om det kan vara hjälpmedlen som spridit vägglössen har vi inte lyckats få svar på. Inte heller hur många som har madrasser och sängar från kommunen i sina privata hem.

NKP har tidigare berättat att inledningsvis ville ansvariga inom kommunen inte gå ut med information om vägglössen för att inte skapa oro. Personal verksam vid serviceboendet Uranus har också berättat om sin irritation över hur problemet hanterats, bristen på information och oron för att sprida

Det var för snart två veckor sedan som vägglössen upptäcktes i sängen. Den äldre personen, som har hjälp av hemtjänsten flera gånger om dagen och hjälpmedel i hemmet från den kommunala verksamheten, hade levande vägglöss i sin säng.

– Sedan hittade jag fler vägglöss efter sängkanten, berättar den anhörige som vänt sig till NKP.

Både hemtjänst och bostadsbolag har kontaktats.

– Alla har varit väldigt hjälpsamma och trevliga. Men det dröjde över en vecka innan sanering skedde och under den tiden har min släkting tvingats ligga i den här jäkla sängen med löss, säger den anhörige.

I hjälpmedlen?

Den äldre personen tar sig knappt utanför dörren och har inte varit på resa utomlands och själv kunnat vara den som fått hem väglössen.

– Ingen har varit bortrest. Jag tror väglössen kom med hjälpmedlen från kommunen, säger den anhörige.

NKP har sökt verksamhetsansvariga Ann-Charlotte Brattström för en kommentar om situationen. Om det är fler utanför Uranus serviceboende som drabbats och om det kan vara hjälpmedlen som spridit vägglössen har vi inte lyckats få svar på. Inte heller hur många som har madrasser och sängar från kommunen i sina privata hem.

NKP har tidigare berättat att inledningsvis ville ansvariga inom kommunen inte gå ut med information om vägglössen för att inte skapa oro. Personal verksam vid serviceboendet Uranus har också berättat om sin irritation över hur problemet hanterats, bristen på information och oron för att sprida