2017-02-02 16:40

2017-02-02 16:40

Polisen övar i före detta skola

POLIS: Övningar under hela våren i Jakobsbergsskolan

Polisen har påbörjat en utbildningsinsats i Kristinehamn för all personal i Värmland. Övningarna kommer att ske under hela våren vid före detta Jakobsbergsskolan.

Lars Serenander, chef för lokalpolisområde Kristinehamn, förklarar att det här är en utbildningsinsats som pågått under många år för att öka polisens förmåga vid insatser av olika slag. I år förläggs utbildningen vid Jakobsbergsskolan i Kristinehamn.

– Vid skolmiljön kommer det att ske övningar i allt från inbrytning till taktiskt uppträdande, berättar han.

Att hitta en lämplig lokal för den här typen av utbildning är inte helt enkelt. Lars Serenander betonar att det är tack vare gott samarbete med Kristinehamns kommun som polisen får möjlighet att träna i den före detta skollokalen.

– Kommunen har varit otroligt hjälpsam. Det här är en perfekt lokal och jag är jättetacksam att vi får möjlighet att hyra den.

Utbildningsinsatsen kommer att pågå i omgångar under hela våren och genomföras av samtliga värmländska poliser i yttre tjänst. Det finns alltså ingen anledning till oro över att det under de närmsta månaderna kommer att röra sig många poliser i området.

– Men om någon blir störd eller om det finns några funderingar från boende i området går det bra att höra av sig till oss, säger han.

Lars Serenander, chef för lokalpolisområde Kristinehamn, förklarar att det här är en utbildningsinsats som pågått under många år för att öka polisens förmåga vid insatser av olika slag. I år förläggs utbildningen vid Jakobsbergsskolan i Kristinehamn.

– Vid skolmiljön kommer det att ske övningar i allt från inbrytning till taktiskt uppträdande, berättar han.

Att hitta en lämplig lokal för den här typen av utbildning är inte helt enkelt. Lars Serenander betonar att det är tack vare gott samarbete med Kristinehamns kommun som polisen får möjlighet att träna i den före detta skollokalen.

– Kommunen har varit otroligt hjälpsam. Det här är en perfekt lokal och jag är jättetacksam att vi får möjlighet att hyra den.

Utbildningsinsatsen kommer att pågå i omgångar under hela våren och genomföras av samtliga värmländska poliser i yttre tjänst. Det finns alltså ingen anledning till oro över att det under de närmsta månaderna kommer att röra sig många poliser i området.

– Men om någon blir störd eller om det finns några funderingar från boende i området går det bra att höra av sig till oss, säger han.