2016-10-02 13:35

2016-10-02 13:35

Karamellagret har firat 25-årsjubileum

HANDEL: Över 300 olika sorters godis

Karamellagret firade i helgen sitt 25-årsjubileum med att ordna ett riktigt kalas för både stora och små godisälskare. Under lördagen var det bland annat tipspromenad, godisregn, ansiktsmålning och ponnyridning som stod på programmet.

Karamellagret startades 1991 i en lokal på Drevsta av Tomas Olsson som drev butiken i många år. Den nuvarande ägaren Karin Maxstad tog över Karamellagret i december 2005.

– Det har varit jättekul, säger Karin om åren sedan övertagandet.

Hon förklarar samtidigt att det sedan starten har blivit allt större konkurrens med fler och fler butiker som säljer lösgodis. Karamellagret försöker därför ha en stor bredd på sitt utbud och i butiken finns över 300 olika godissorter.

– Vi gör även mycket kalaspåsar, berättar Karin.

Det har blivit ett par olika lokaler genom åren. 2007 flyttade Karamellagret till Bojortsgatan och sedan 1,5 år tillbaka finns butiken på Bodalsvägen, mitt emot Burger King. Karin trivs mycket bra med butikens nuvarande placering. Läget gör att det är många resande som upptäcker butiken i samband med att de stannar till i Kristinehamn.

– Vi syns bättre här än vi gjorde på den förra adressen, menar Karin.

Vilket godis är mest populärt?

– Storsäljaren är geléhallon, det går alltid bäst. Efter det kommer Cloettas olika choklader.

Finns det något godis som är ”inne” just nu?

– Ungarna tycker att det är jättehäftigt med ”Brainblasterz”. Det är godis som är jättesurt eller starkt, säger Karin och berättar att många unga lägger ut klipp på Youtube där de filmat sig själva när de grimaserandes äter godiset.

Vilket är ditt eget favoritgodis?

– Den frågan är så svår. Det varierar och jag gillar det mesta. Men om jag måste välja en sort så blir det nog fyllda supersalta. Det är en hård karamell med salt pulver i, förklarar Karin.

Karamellagret startades 1991 i en lokal på Drevsta av Tomas Olsson som drev butiken i många år. Den nuvarande ägaren Karin Maxstad tog över Karamellagret i december 2005.

– Det har varit jättekul, säger Karin om åren sedan övertagandet.

Hon förklarar samtidigt att det sedan starten har blivit allt större konkurrens med fler och fler butiker som säljer lösgodis. Karamellagret försöker därför ha en stor bredd på sitt utbud och i butiken finns över 300 olika godissorter.

– Vi gör även mycket kalaspåsar, berättar Karin.

Det har blivit ett par olika lokaler genom åren. 2007 flyttade Karamellagret till Bojortsgatan och sedan 1,5 år tillbaka finns butiken på Bodalsvägen, mitt emot Burger King. Karin trivs mycket bra med butikens nuvarande placering. Läget gör att det är många resande som upptäcker butiken i samband med att de stannar till i Kristinehamn.

– Vi syns bättre här än vi gjorde på den förra adressen, menar Karin.

Vilket godis är mest populärt?

– Storsäljaren är geléhallon, det går alltid bäst. Efter det kommer Cloettas olika choklader.

Finns det något godis som är ”inne” just nu?

– Ungarna tycker att det är jättehäftigt med ”Brainblasterz”. Det är godis som är jättesurt eller starkt, säger Karin och berättar att många unga lägger ut klipp på Youtube där de filmat sig själva när de grimaserandes äter godiset.

Vilket är ditt eget favoritgodis?

– Den frågan är så svår. Det varierar och jag gillar det mesta. Men om jag måste välja en sort så blir det nog fyllda supersalta. Det är en hård karamell med salt pulver i, förklarar Karin.