2016-09-30 02:50

2016-09-30 02:50

Två till sjukhus efter krock med älg

Två personer har förts till sjukhus med ambulans efter en krock med älg på riksväg 26, i höjd med Björneborg.

Olyckan inträffade strax innan midnatt på torsdagskvällen. I bilen färdades två personer som fick föras till sjukhuset i Karlskoga med ambulans.

– De var vid medvetande och samtalsbara. Det har gått bra under omständigheterna kan man säga, det blir rejäla smällar när man krockar med en älg och den här gången var det nära att det slutade värre, säger Eva Högfeldt, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Stolpen mellan framrutan och sidorutan blev nämligen rejält intryckt och hamnade i höjd med nackstödet, nära personens huvud.

Älgen dog direkt i kollisionen.

Olyckan inträffade strax innan midnatt på torsdagskvällen. I bilen färdades två personer som fick föras till sjukhuset i Karlskoga med ambulans.

– De var vid medvetande och samtalsbara. Det har gått bra under omständigheterna kan man säga, det blir rejäla smällar när man krockar med en älg och den här gången var det nära att det slutade värre, säger Eva Högfeldt, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Stolpen mellan framrutan och sidorutan blev nämligen rejält intryckt och hamnade i höjd med nackstödet, nära personens huvud.

Älgen dog direkt i kollisionen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.