2016-09-29 12:45

2016-09-29 12:45

Många nya delägare för Wemlands brygghus

NÄRINGSLIV: Mikrobryggeri har nått maxtaket på 200 efter sin nyligen avslutade nyemission

Mikrobryggeriet Wermlands brygghus har lockat 140 nya delägare i sin nyligen avslutade nyemission.
– Vi visste att intresset var stort, men att det var så här stort översteg våra vildaste förväntningar, säger en nöjd Hans Skan, vd i Wermlands brygghus, i ett pressmeddelande.

Maxtaket på 200 ägare är nu nått för bryggeriet som startades för tre år sedan.

Målet för Wermlands brygghus är att placera sina produkter på den nationella ölkartan. Hittills har det gått bra. Fem sorters starköl från mikrobryggeriet finns i Systembolagets beställningssortiment. De tre lågalkoholalternativen, två folköl och en lättöl, säljs i över 100 dagligvarubutiker i Mellansverige.

Byta adress

Under 2016 räknar bryggeriet med att brygga drygt 100 000 liter öl.

Arbetet med en flytt till ett nytt brygghus har också påbörjats och ett nytt bryggverk har beställts från Tyskland. Efter jul kommer Wermlands brygghus att byta adress och hyra lokal i en av de anrika tegelbyggnaderna hos KTAB i Kristinehamn.

Men redan före jul planerar Hans Skan att bjuda in alla aktieägare för att ta del av smaknyheter och få en förhandstitt på de nya lokalerna.

– Det är tack vare det stora intresset som vi kan göra den här satsningen och alla ägare är en del av vår framgång, säger han i pressmeddelandet.

När det gäller framtiden är Hans Skan inte främmande för att satsa på export. Intresset för hantverksmässigt bryggd öl är stort även utanför Sveriges gränser. Det visar även spridningen på ägandet i brygghuset där ägarna har adresser även i USA, England och Ryssland.

Maxtaket på 200 ägare är nu nått för bryggeriet som startades för tre år sedan.

Målet för Wermlands brygghus är att placera sina produkter på den nationella ölkartan. Hittills har det gått bra. Fem sorters starköl från mikrobryggeriet finns i Systembolagets beställningssortiment. De tre lågalkoholalternativen, två folköl och en lättöl, säljs i över 100 dagligvarubutiker i Mellansverige.

Byta adress

Under 2016 räknar bryggeriet med att brygga drygt 100 000 liter öl.

Arbetet med en flytt till ett nytt brygghus har också påbörjats och ett nytt bryggverk har beställts från Tyskland. Efter jul kommer Wermlands brygghus att byta adress och hyra lokal i en av de anrika tegelbyggnaderna hos KTAB i Kristinehamn.

Men redan före jul planerar Hans Skan att bjuda in alla aktieägare för att ta del av smaknyheter och få en förhandstitt på de nya lokalerna.

– Det är tack vare det stora intresset som vi kan göra den här satsningen och alla ägare är en del av vår framgång, säger han i pressmeddelandet.

När det gäller framtiden är Hans Skan inte främmande för att satsa på export. Intresset för hantverksmässigt bryggd öl är stort även utanför Sveriges gränser. Det visar även spridningen på ägandet i brygghuset där ägarna har adresser även i USA, England och Ryssland.