2016-09-23 06:00

2016-09-26 16:02

Ett blandat höstmode

MODE: Fashion Craze berättar om höstens trender

Kamelfärgat, hög krage och ett mode som allt mer liknar herrkläder är vad som hänger på galgarna för damerna i höst. Men det finns ett brett utbud vad gäller olika stilar, menar Helena Svensson Jokinen på Fashion Craze.

Bohemiskt, maskulint och 60-talsinfluerat mode är några av stilarna som finns att välja på i höst. Anette Eliasson och Helena Svensson Jokinen på Fashion Craze berättar att det finns en rad olika modeller på kläderna, framför allt på byxor.

– På byxorna ser vi allt från tajt till utsvängt längs hela benen, det är stor variation. Det man kan tänka på är att kanske ha en lite tajtare tröja om man har en underdel med lite mer volym och tvärt om, säger Helena.

”Allt är rätt”

Men att följa en specifik stil behövs inte tycker Anette och Helena.

– Det är ett väldigt förlåtande mode. Allt är rätt i höst, så man kan inte göra fel, säger Anette.

Förutom kamelfärgat, vinrött och grått så är marinblått en färg som har kommit inför säsongen.

Kläder med inspiration från herrmodet är något som har blommat ut i affärerna under en längre tid och även i höst syns det på galgarna. Skor, kavaj och även byxor har fått en mer maskulin ton och enligt Helena går det att kombinera till mycket. Ett måste för hösten är ett par ”snyggbyxor”, berättar hon.

– Det är lite gubbigt mode, det gillar jag. En byxa med kostymstil kan man ha till allt, gärna med en gymnastiksko. Även kavaj är något som jag tycker att man ska satsa på, det finns många snygga i trikåtyg.

Om man är ute efter att förnya sin garderob är det viktigt att köpa kläder som har flera användningsområden, menar Helena och Anette.

– Det vi tycker är viktigt är att man kan använda kläderna både till vardags och till fest. En klänning får inte vara för flådig för att inte kunna ha en vanlig dag. Det ska gå att klä upp och ner efter tillfälle.

Mycket glitter

Smyckena i höst har mycket glitter och Helena tycker att man hellre ska satsa på smycken i en lägre prisklass.

– Det är mycket bling bling i höst och det passar ju när alla festligheter kommer. Men jag tycker inte att man behöver gå på de äkta grejerna. Om de kostar lite mindre gör det inget att de inte används så ofta, då slipper man få dåligt samvete för att de ligger undanstoppade ibland, säger hon.

Bohemiskt, maskulint och 60-talsinfluerat mode är några av stilarna som finns att välja på i höst. Anette Eliasson och Helena Svensson Jokinen på Fashion Craze berättar att det finns en rad olika modeller på kläderna, framför allt på byxor.

– På byxorna ser vi allt från tajt till utsvängt längs hela benen, det är stor variation. Det man kan tänka på är att kanske ha en lite tajtare tröja om man har en underdel med lite mer volym och tvärt om, säger Helena.

”Allt är rätt”

Men att följa en specifik stil behövs inte tycker Anette och Helena.

– Det är ett väldigt förlåtande mode. Allt är rätt i höst, så man kan inte göra fel, säger Anette.

Förutom kamelfärgat, vinrött och grått så är marinblått en färg som har kommit inför säsongen.

Kläder med inspiration från herrmodet är något som har blommat ut i affärerna under en längre tid och även i höst syns det på galgarna. Skor, kavaj och även byxor har fått en mer maskulin ton och enligt Helena går det att kombinera till mycket. Ett måste för hösten är ett par ”snyggbyxor”, berättar hon.

– Det är lite gubbigt mode, det gillar jag. En byxa med kostymstil kan man ha till allt, gärna med en gymnastiksko. Även kavaj är något som jag tycker att man ska satsa på, det finns många snygga i trikåtyg.

Om man är ute efter att förnya sin garderob är det viktigt att köpa kläder som har flera användningsområden, menar Helena och Anette.

– Det vi tycker är viktigt är att man kan använda kläderna både till vardags och till fest. En klänning får inte vara för flådig för att inte kunna ha en vanlig dag. Det ska gå att klä upp och ner efter tillfälle.

Mycket glitter

Smyckena i höst har mycket glitter och Helena tycker att man hellre ska satsa på smycken i en lägre prisklass.

– Det är mycket bling bling i höst och det passar ju när alla festligheter kommer. Men jag tycker inte att man behöver gå på de äkta grejerna. Om de kostar lite mindre gör det inget att de inte används så ofta, då slipper man få dåligt samvete för att de ligger undanstoppade ibland, säger hon.

  • Frida Johansson