2016-09-23 06:00

2016-09-23 06:00

Anna tog årets vinnarbild

SOMMARTÄVLING: Årets vinnare fick ta emot priset

Det blev Anna Karlsson som tog hem förstaplatsen i årets sommartävling. Vinnarbilden fångades en varm dag i sommarstugan.

En spontanbild på treåriga sonen Hugo på bryggan vid sommarstugan blev motivet i årets vinnande bidrag. Fotografen bakom var Anna Karlsson.

– Det var i början av sommaren och vi skulle fira in sommarlovet med lite picknick på bryggan. Så såg jag hur söt Hugo var och var bara tvungen att ta en bild, säger Anna.

Hon berättar att fotografi har varit ett stort intresse i flera år.

– Jag fotar ganska mycket. Oftast blir det bilder på vänner, familj eller natur. Men jag har även fotograferat lite bröllop och snart ska jag fota på ett dop. Jag tycker att det är väldigt roligt att fånga ögonblicken, säger Anna.

Första vinsten

Anna har skickat in bidrag till tävlingen förut men det är första gången som hon vinner.

– Jag trodde verkligen inte att jag skulle vinna, utan det blev lite mer som en rolig grej när jag skickade in bilden. Jag blev jätteöverraskad bara av att se hur stor den var första gången den visades i tidningen. Så det var jättekul när jag fick reda på att jag hade vunnit, säger hon.

Även Hugo har tyckt att det var roligt att bilden blev det vinnande bidraget. Anna berättar att han ofta pratar om den.

– Han har varit stolt, på dagis har folk berättat att de har sett bilden i tidningen. Han brukar säga att det var mysigt när han ser den, säger Anna.

Priset som är en canvas av tävlingsbidraget kommer att få en plats där den hör hemma.

– Den får nog hänga i sommarstugan, det var ju där vi tog bilden, säger Anna.

En spontanbild på treåriga sonen Hugo på bryggan vid sommarstugan blev motivet i årets vinnande bidrag. Fotografen bakom var Anna Karlsson.

– Det var i början av sommaren och vi skulle fira in sommarlovet med lite picknick på bryggan. Så såg jag hur söt Hugo var och var bara tvungen att ta en bild, säger Anna.

Hon berättar att fotografi har varit ett stort intresse i flera år.

– Jag fotar ganska mycket. Oftast blir det bilder på vänner, familj eller natur. Men jag har även fotograferat lite bröllop och snart ska jag fota på ett dop. Jag tycker att det är väldigt roligt att fånga ögonblicken, säger Anna.

Första vinsten

Anna har skickat in bidrag till tävlingen förut men det är första gången som hon vinner.

– Jag trodde verkligen inte att jag skulle vinna, utan det blev lite mer som en rolig grej när jag skickade in bilden. Jag blev jätteöverraskad bara av att se hur stor den var första gången den visades i tidningen. Så det var jättekul när jag fick reda på att jag hade vunnit, säger hon.

Även Hugo har tyckt att det var roligt att bilden blev det vinnande bidraget. Anna berättar att han ofta pratar om den.

– Han har varit stolt, på dagis har folk berättat att de har sett bilden i tidningen. Han brukar säga att det var mysigt när han ser den, säger Anna.

Priset som är en canvas av tävlingsbidraget kommer att få en plats där den hör hemma.

– Den får nog hänga i sommarstugan, det var ju där vi tog bilden, säger Anna.

  • Frida Johansson