2016-09-22 09:50

2016-09-22 09:51

Tv-tjänst fungerar inte

ANMÄLAN: Tar Visat till allmänna reklamationsnämnden

En kristinehamnare anmäler Viasat till Allmänna reklamationsnämnden, ARN.
Bolaget lyckas inte leverera tv-tjänster och vill heller inte avsluta befintligt abonnemang.

I början av juni fick familjen fiber till sin bostad. De beställde tv hos Viasat, som bekräftade det tvååriga abonnemanget någon dag senare. Viasats allmänna villkor kunde hushållet ta del av först när abonnemanget var tecknat.

– Inte vid något tillfälle sedan dess har vi haft någon tv-funktion från Viasat. Oräkneligt antal gånger har vi suttit i långa köer i Viasats support för att få hjälp. De har aldrig lyckats lösa problemet, skriver anmälaren.

Samtidigt beställde familjen internet och IP-telefoni hos Bahnhof. Dessa tjänster fungerar utmärkt.

Vill inte avsluta

Familjen har begärt att abonnemanget upphör, men Viasat vägrar avsluta det. Detta innebär i sin tur att nätet är blockerat för andra leverantörer när det gäller tv-tjänster.

– De framför också att man inte kan bestrida deras fakturor med hänvisning till deras allmänna villkor. För egen del kan jag inte utläsa detta i villkoren. Hur ska vi gå tillväga för att avsluta abonnemanget och hur ska vi göra beträffande fakturorna? skriver anmälaren till ARN.

I början av juni fick familjen fiber till sin bostad. De beställde tv hos Viasat, som bekräftade det tvååriga abonnemanget någon dag senare. Viasats allmänna villkor kunde hushållet ta del av först när abonnemanget var tecknat.

– Inte vid något tillfälle sedan dess har vi haft någon tv-funktion från Viasat. Oräkneligt antal gånger har vi suttit i långa köer i Viasats support för att få hjälp. De har aldrig lyckats lösa problemet, skriver anmälaren.

Samtidigt beställde familjen internet och IP-telefoni hos Bahnhof. Dessa tjänster fungerar utmärkt.

Vill inte avsluta

Familjen har begärt att abonnemanget upphör, men Viasat vägrar avsluta det. Detta innebär i sin tur att nätet är blockerat för andra leverantörer när det gäller tv-tjänster.

– De framför också att man inte kan bestrida deras fakturor med hänvisning till deras allmänna villkor. För egen del kan jag inte utläsa detta i villkoren. Hur ska vi gå tillväga för att avsluta abonnemanget och hur ska vi göra beträffande fakturorna? skriver anmälaren till ARN.