2016-09-19 06:00

2016-09-19 06:00

Satsar stort på gasol

STORFORS: Ny tankstation för motorgas

Nu har Storfors fått en tankstation för gasol där man kan fylla på både bilar och behållare. En affärsidé som Peter Piscator, ägare, tror kommer att slå stort.
– Det ser väldigt bra ut just nu, säger han.

Det var en stor investering som Peter Piscator gjorde när han öppnade Gasolbutiken Värmland längs riksväg 26 i Storfors. Totalt kostade tankstationen en halv miljon, men när Peter såg en efterfrågan på just gasol bestämde han sig för att satsa.

Tankstationen ligger i anknytning till Piscators bil där Peter även driver verkstad.

Där kan man både fylla på gasol till en behållare och tanka sin bil. Gasol som drivmedel är vanligare i Tyskland, Polen och Holland och används ofta i husbilar.

Mycket turister

I Sverige finns ett 30-tal tankställen för gasol som kan jämföras med omkring 7000 stationer i Tyskland. Peter berättar att det kommer många utländska turister som vill fylla på och tanka gasol. Men det fanns fler orsaker till att öppna tankstationen.

– Jag retade mig på att gasol var så dyrt att köpa. Dessutom är det ju ofta kvar gasol i flaskan när man ska byta till en ny. Det är något man slipper om man gör på det här sättet. Vi fyller på behållaren i stället för att byta så att man inte förlorar det som var kvar, säger Peter.

Gasolen säljs till kilopris och literpris beroende på om man ska fylla på en behållare eller tanka en bil. Stationen har varit öppen i ungefär en månad och Peter berättar att det har rullat på bra.

– Det har börjat sprida sig och det är många som kommer hit för att fylla på. Jag tror att det kommer bli succé.

Hjälp med påfyllning

För att fylla på gasol krävs en utbildning, därför får den som vill ha påfyllning eller tanka hjälp av personalen. Bilar tankas med en lång slang och behållare fylls på vid en mindre anläggning. Behållaren vägs innan påfyllning för att man sedan ska kunna räkna ut priset.

Peter ser stationen som ett bra komplement till verkstaden och tror att det kan utveckla både företaget och Storfors. Han berättar även att det finns planer för en webbshop där man kan beställa gasol och tillbehör.

– Jag tror att webbshoppen kommer att kunna öppna om ett par månader. Om det går bra med stationen och allt så kanske vi kan anställa en till person. Sen tror jag att det är en bra service för Storfors. Det finns inget tankställe för gasol i närheten och det har redan kommit många utifrån för att fylla på, säger han.

Det var en stor investering som Peter Piscator gjorde när han öppnade Gasolbutiken Värmland längs riksväg 26 i Storfors. Totalt kostade tankstationen en halv miljon, men när Peter såg en efterfrågan på just gasol bestämde han sig för att satsa.

Tankstationen ligger i anknytning till Piscators bil där Peter även driver verkstad.

Där kan man både fylla på gasol till en behållare och tanka sin bil. Gasol som drivmedel är vanligare i Tyskland, Polen och Holland och används ofta i husbilar.

Mycket turister

I Sverige finns ett 30-tal tankställen för gasol som kan jämföras med omkring 7000 stationer i Tyskland. Peter berättar att det kommer många utländska turister som vill fylla på och tanka gasol. Men det fanns fler orsaker till att öppna tankstationen.

– Jag retade mig på att gasol var så dyrt att köpa. Dessutom är det ju ofta kvar gasol i flaskan när man ska byta till en ny. Det är något man slipper om man gör på det här sättet. Vi fyller på behållaren i stället för att byta så att man inte förlorar det som var kvar, säger Peter.

Gasolen säljs till kilopris och literpris beroende på om man ska fylla på en behållare eller tanka en bil. Stationen har varit öppen i ungefär en månad och Peter berättar att det har rullat på bra.

– Det har börjat sprida sig och det är många som kommer hit för att fylla på. Jag tror att det kommer bli succé.

Hjälp med påfyllning

För att fylla på gasol krävs en utbildning, därför får den som vill ha påfyllning eller tanka hjälp av personalen. Bilar tankas med en lång slang och behållare fylls på vid en mindre anläggning. Behållaren vägs innan påfyllning för att man sedan ska kunna räkna ut priset.

Peter ser stationen som ett bra komplement till verkstaden och tror att det kan utveckla både företaget och Storfors. Han berättar även att det finns planer för en webbshop där man kan beställa gasol och tillbehör.

– Jag tror att webbshoppen kommer att kunna öppna om ett par månader. Om det går bra med stationen och allt så kanske vi kan anställa en till person. Sen tror jag att det är en bra service för Storfors. Det finns inget tankställe för gasol i närheten och det har redan kommit många utifrån för att fylla på, säger han.

  • Frida Johansson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.