2016-09-19 06:00

2016-09-19 17:26

Ridklubb ska rensa stränder

MILJÖ: Samarbete för minskad nedskräpning

Lördagen den 24 september är det Strandens dag. Då kommer ungdomar i Christinehamns Häst- och ponnyklubb att städa stränder i Kristinehamn.

Bakom initiativet står idrottens miljöorganisation Städa Sverige i samarbete med Returpack/Pantamera. Strandens dag är den största internationella insatsen som görs för att minska marin nedskräpning. Ungdomar och andra frivilliga över hela världen är då ute och plockar skräp.

Christinehamns Häst- och ponnyklubb kommer att plocka skräp på stränderna vid Jutviken och Skymningen.

– Strandstädningen är ett bra sätt att få ungdomar att ta ansvar för miljön. Det gör att de blir mer medvetna om problemet med nedskräpning och bidrar till en hållbar utveckling, säger Mats Wesslén som är vd på Städa Sverige, i ett pressmeddelande.

I år deltar mer än 1 500 idrottsungdomar från ett 60-tal olika föreningar över hela Sverige. Städningarna är redan igång på flera håll i landet och i samband med Strandens dag nu på lördag görs en extra stor insats på 50 stränder, från Kiruna i norr till Ystad i söder.

Bakom initiativet står idrottens miljöorganisation Städa Sverige i samarbete med Returpack/Pantamera. Strandens dag är den största internationella insatsen som görs för att minska marin nedskräpning. Ungdomar och andra frivilliga över hela världen är då ute och plockar skräp.

Christinehamns Häst- och ponnyklubb kommer att plocka skräp på stränderna vid Jutviken och Skymningen.

– Strandstädningen är ett bra sätt att få ungdomar att ta ansvar för miljön. Det gör att de blir mer medvetna om problemet med nedskräpning och bidrar till en hållbar utveckling, säger Mats Wesslén som är vd på Städa Sverige, i ett pressmeddelande.

I år deltar mer än 1 500 idrottsungdomar från ett 60-tal olika föreningar över hela Sverige. Städningarna är redan igång på flera håll i landet och i samband med Strandens dag nu på lördag görs en extra stor insats på 50 stränder, från Kiruna i norr till Ystad i söder.