2016-09-16 16:02

2016-09-16 16:03

Näst bästa prisökningen i hela landet på villor

BOSTÄDER: Huspriserna upp 27 procent

Kristinehamn har haft landets näst bästa prisutveckling på villor det senaste året. Det visar nya siffror från Mäklarstatistik.
Enbart i Gnesta har priserna ökat mer, procentuellt sett.

Villapriserna i landet har ökat med tio procent i snitt, det senaste året. I Värmland ligger prisökningen på tolv procent, men Kristinehamn har en utveckling som är betydligt bättre än så. Här har villapriserna ökat med 27 procent.

En svensk kommun, Gnesta, har bättre prisutveckling med en ökning på 29 procent. Och två andra kommuner, Gagnef och Karlskrona, ligger lika bra till som Kristinehamn, enligt de siffror som Mäklarstatistik presenterar.

Ett stort antal svenska kommuner har dock för få sålda villor för att kunna utläsa en pristrend.

Villapriserna i Kristinehamn ligger numera i snitt på en miljon kronor, vilket sett till medelpriser i landet som helhet är lågt.

1,4 miljoner

I Värmland kostar snittvillan 1,4 miljoner kronor lite drygt och såväl Karlstad som Hammarö, Kil, Forshaga, Sunne, Årjäng och Arvika har dyrare villor än Kristinehamn sett till kvadratmeterpriser. Kvadratmeterpriset i Kristinehamn ligger på 8 975 kronor i Kristinehamn för en villa. I Värmland totalt sett är kvadratmeterpriset 12 274 kronor och i hela landet är det 22 464 kronor i snitt.

För en bostadsrätt betalar kristinehamnaren i snitt 300 000 kronor, utslaget per kvadratmeter är det 4 409 kronor.

Värmlänningen ger i snitt drygt en miljon kronor för sin bostadsrätt, vilket innebär ett kvadratmeterpris på 16 902 kronor. Bostadsrättspriserna har ökat med fem procent i länet det senaste året. I hela landet har bostadsrättspriserna gått upp sju procent och snittpriset för en svensk bostadsrätt är hela 2, 2 miljoner kronor, vilket betyder ett kvadratmeterpris på 37 118 kronor.

Många intresserade

Att många är intresserade av bostäder märks tydligt på Hemnet.

– Under slutet av augusti noterade Hemnet 2,7 miljoner besökare på en vecka vilket är 15 procent högre än för samma vecka förra året, säger Staffan Tell pressansvarig på Hemnet i ett pressmeddelande.

Villapriserna i landet har ökat med tio procent i snitt, det senaste året. I Värmland ligger prisökningen på tolv procent, men Kristinehamn har en utveckling som är betydligt bättre än så. Här har villapriserna ökat med 27 procent.

En svensk kommun, Gnesta, har bättre prisutveckling med en ökning på 29 procent. Och två andra kommuner, Gagnef och Karlskrona, ligger lika bra till som Kristinehamn, enligt de siffror som Mäklarstatistik presenterar.

Ett stort antal svenska kommuner har dock för få sålda villor för att kunna utläsa en pristrend.

Villapriserna i Kristinehamn ligger numera i snitt på en miljon kronor, vilket sett till medelpriser i landet som helhet är lågt.

1,4 miljoner

I Värmland kostar snittvillan 1,4 miljoner kronor lite drygt och såväl Karlstad som Hammarö, Kil, Forshaga, Sunne, Årjäng och Arvika har dyrare villor än Kristinehamn sett till kvadratmeterpriser. Kvadratmeterpriset i Kristinehamn ligger på 8 975 kronor i Kristinehamn för en villa. I Värmland totalt sett är kvadratmeterpriset 12 274 kronor och i hela landet är det 22 464 kronor i snitt.

För en bostadsrätt betalar kristinehamnaren i snitt 300 000 kronor, utslaget per kvadratmeter är det 4 409 kronor.

Värmlänningen ger i snitt drygt en miljon kronor för sin bostadsrätt, vilket innebär ett kvadratmeterpris på 16 902 kronor. Bostadsrättspriserna har ökat med fem procent i länet det senaste året. I hela landet har bostadsrättspriserna gått upp sju procent och snittpriset för en svensk bostadsrätt är hela 2, 2 miljoner kronor, vilket betyder ett kvadratmeterpris på 37 118 kronor.

Många intresserade

Att många är intresserade av bostäder märks tydligt på Hemnet.

– Under slutet av augusti noterade Hemnet 2,7 miljoner besökare på en vecka vilket är 15 procent högre än för samma vecka förra året, säger Staffan Tell pressansvarig på Hemnet i ett pressmeddelande.