2016-09-06 15:58

2016-09-06 15:58

Bordlagt ärende avgjort till slut

BJÖRKTRASTEN: Fyra år gammalt förslag

I november 2012 lämnade Clas Ohlsson in ett medborgarförslag gällande placering av Teknik- och innovationscenter. Nu har ärendet behandlats av kommunstyrelsen.

Att det kan ta lite tid för medborgarförslag att ta sig fram i den demokratiska processen är inget okänt fenomen, men få ärenden har dragit ut så mycket på tiden som Clas Ohlssons förslag. Det var den 23 november 2012 som han skickade in sitt förslag, diariefört tre dagar senare.

Knappt ett år senare dök ärendet upp på kommunstyrelsens arbetsutskott, men då bordlades det på begäran av alliansen som fick stöd av Elisabeth Holmstrand Gustafsson (-). Sedan dess har det blivit liggande.

I augusti togs ärendet åter upp för behandling i arbetsutskottet. Under tisdagen låg det på kommunstyrelsens bord. Från alliansens sida stödde man förslaget då det stämmer med deras åsikt att Teknik- och innovationscenter bör placeras på annan plats.

Majoriteten var dock av en annan åsikt och förslaget röstades ner, vilket fick till följd att alliansens ledamöter reserverade sig mot beslutet.

Att det kan ta lite tid för medborgarförslag att ta sig fram i den demokratiska processen är inget okänt fenomen, men få ärenden har dragit ut så mycket på tiden som Clas Ohlssons förslag. Det var den 23 november 2012 som han skickade in sitt förslag, diariefört tre dagar senare.

Knappt ett år senare dök ärendet upp på kommunstyrelsens arbetsutskott, men då bordlades det på begäran av alliansen som fick stöd av Elisabeth Holmstrand Gustafsson (-). Sedan dess har det blivit liggande.

I augusti togs ärendet åter upp för behandling i arbetsutskottet. Under tisdagen låg det på kommunstyrelsens bord. Från alliansens sida stödde man förslaget då det stämmer med deras åsikt att Teknik- och innovationscenter bör placeras på annan plats.

Majoriteten var dock av en annan åsikt och förslaget röstades ner, vilket fick till följd att alliansens ledamöter reserverade sig mot beslutet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.