2016-08-08 17:05

2016-08-08 17:05

Brygga utan stopp

TURISM: Stöten kommer inte att stanna vid Marieberg

Under resten av säsongen kommer M/F Vålön, i folkmun kallad Stöten, inte att stanna vid bryggan i Marieberg. Orsaken är att bryggan är i dåligt skick.

Bryggan vid konstmuseet vid Marieberg kommer inte att få besök av Stöten. Under sommaren har den gått från Mastmagasinet och stannat och tagit upp passagerare på några platser på väg ut mot Vålön. Stöten kommer nu inte att stanna vid hållplatsen Konstmuseet. Orsaken är att bryggan är i dåligt skick.

Niklas Mellgren är fritid- och föreningsutvecklare på Kristinehamns kommun och han har tittat på bryggan och konstaterar att det inte är något fel på bärigheten men att den ser väldigt tråkig ut. Dessutom finns skador som måste åtgärdas för att den ska bli säkrare.

– Det är eldat på den så det är ett stort hål, visserligen på kanten så det är väl ingen större fara men ändå. Och listen längst ut hänger på svaj. Har man rejäl otur och inte ser sig för så skulle man kunna trampa fel. Vi tar det säkra före det osäkra och låter bryggan vara avstängd under den sista perioden, säger Niklas Mellgren.

Han förklarar att det är få som har åkt till och från den här bryggan under sommaren.

Vad som händer nästa år är inte klart.

– Vi får vidta de åtgärder som man anser är nödvändiga för att ha trafik från den eller så tar man bort den från turlistan, säger Niklas Mellgren.

Stöten går fram till den 21 augusti, efter det går den under ytterligare två helger.

Bryggan vid konstmuseet vid Marieberg kommer inte att få besök av Stöten. Under sommaren har den gått från Mastmagasinet och stannat och tagit upp passagerare på några platser på väg ut mot Vålön. Stöten kommer nu inte att stanna vid hållplatsen Konstmuseet. Orsaken är att bryggan är i dåligt skick.

Niklas Mellgren är fritid- och föreningsutvecklare på Kristinehamns kommun och han har tittat på bryggan och konstaterar att det inte är något fel på bärigheten men att den ser väldigt tråkig ut. Dessutom finns skador som måste åtgärdas för att den ska bli säkrare.

– Det är eldat på den så det är ett stort hål, visserligen på kanten så det är väl ingen större fara men ändå. Och listen längst ut hänger på svaj. Har man rejäl otur och inte ser sig för så skulle man kunna trampa fel. Vi tar det säkra före det osäkra och låter bryggan vara avstängd under den sista perioden, säger Niklas Mellgren.

Han förklarar att det är få som har åkt till och från den här bryggan under sommaren.

Vad som händer nästa år är inte klart.

– Vi får vidta de åtgärder som man anser är nödvändiga för att ha trafik från den eller så tar man bort den från turlistan, säger Niklas Mellgren.

Stöten går fram till den 21 augusti, efter det går den under ytterligare två helger.