2016-08-03 06:00

2016-08-03 10:33

Matmarknad ihop med museum

KVARTERET VÅGEN: Tillfällig flytt under renovering

Matmarknaden som hålls sista lördagen varje månad blir kvar i Vågen.
– Vi har haft ett möte med kulturnämnden och har kommit fram till det, säger Charlotte Nilsson, ordförande för Omtänksamma Kristinehamn som arrangerar de lokala matmarknaderna.

Kulturnämnden har planer på att göra om stora galleri Vågen, där Matmarknaden huserar, till ett historiskt museum över bland annat järnets väg. För närvarande pågår rekrytering av en intendent för museet.

Med anledning av detta har det funnits oro över vad som ska ske med matmarknaden när museet flyttar in. I våras var beskedet att det skulle få hållas tre matmarknader om året och jakten påbörjades efter en alternativ lokal. Men efter det har politikerna i nämnden och Omtänksamma Kristinehamn nått en överenskommelse som båda är nöjda med.

– Under sommaren ska matmarknaden vara utomhus, säger Charlotte Nilsson och fortsätter:

– Vi ska testa detta och sedan blir det en utvärdering.

Renoveras

I höst börjar renoveringen av lokalen, vilket innebär att matmarknaden får flytta på sig tillfälligt i september. Men den behöver inte flytta långt. Mastmagasinet kommer då att inhysa marknaden i sin uteserveringsdel. Restaurangen kommer dessutom ha öppet en kaffe- och teservering med närproducerade bakverk samt servera lunch med närproducerade råvaror.

Kulturnämnden har planer på att göra om stora galleri Vågen, där Matmarknaden huserar, till ett historiskt museum över bland annat järnets väg. För närvarande pågår rekrytering av en intendent för museet.

Med anledning av detta har det funnits oro över vad som ska ske med matmarknaden när museet flyttar in. I våras var beskedet att det skulle få hållas tre matmarknader om året och jakten påbörjades efter en alternativ lokal. Men efter det har politikerna i nämnden och Omtänksamma Kristinehamn nått en överenskommelse som båda är nöjda med.

– Under sommaren ska matmarknaden vara utomhus, säger Charlotte Nilsson och fortsätter:

– Vi ska testa detta och sedan blir det en utvärdering.

Renoveras

I höst börjar renoveringen av lokalen, vilket innebär att matmarknaden får flytta på sig tillfälligt i september. Men den behöver inte flytta långt. Mastmagasinet kommer då att inhysa marknaden i sin uteserveringsdel. Restaurangen kommer dessutom ha öppet en kaffe- och teservering med närproducerade bakverk samt servera lunch med närproducerade råvaror.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.